Infecția cu Norovirus

21 March of 2013

O afecțiune contagioasă, transmisă rapid

Foto: © auremar, Subbotina Anna / Fotolia

Foto: © auremar, Subbotina Anna / Fotolia


O igienă corespunzătoare și un consum ridicat de li­chide pot preîntâmpina o eventuală infectare cu acest tip de virus foarte re-­zistent, care reprezintă o cauză majoră a afecțiunilor gastrointestinale.

Mod de manifestare
Printre cel mai des întâlnite simptome ale bolii se numără durerile abdominale, diareea, voma, febra și pierderea în greutate. Virusul poate fi contractat în locurile aglomerate, spitale, școli sau sisteme de cazare, prin consum de alimente sau băuturi contaminate. Perioada de incubare este de maximum 48 de ore, simptomele infectării putând să dureze până la 3-4 zile.
Voma și diareea pot deshidrata organismul, afectând puternic anumite categorii de persoane cu imunitate mai redusă, precum copiii, bătrânii sau cei cu diverse alte probleme de sănătate.

Cum poți preveni
Pentru infecția cu Norovirus nu există un tratament specific, recuperarea variind în funcție de sănătatea pacientului și de sistemul său imunitar. Pentru a preveni contaminarea cu acest tip de virus sunt indicate dezinfectarea suprafețelor de lucru, evitarea alimentelor și a apei posibil contaminate, consumul constant și ridicat de lichide, precum și spălarea frecventă a mâinilor.
Dacă te confrunți cu vomă severă, scaun cu sânge și deshidratare puternică, este bine să consulți imediat medicul.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

La Antipa, în spatele uşilor închise!

Next:

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ – în premieră la OPERA COMICĂ PENTRU COPII

You may also like

Post a new comment