Cat de sigure sunt radiografiile dentare?

20 July of 2016

Medicii stomatologi recomandă, aproape de fiecare dată înaintea execuției unei lucrări dentare, realizarea unor radiografii care să dezvăluie ce se ascunde la rădăcina dinților și nu numai. Multor pacienți le este însă teamă să se expună atât de des radiațiilor.

Medicul stomatolog Oana Florea vine să explice cum a evoluat tehnologia și cât de sigure sunt radiografiile digitale care se realizează de ceva vreme. Conform spuselor specialistului, acestea sunt chiar mai sigure decât radiațiile cu care te confrunți când zbori mult timp cu avionul.

„Radiografiile dentare joacă un rol foarte important în diagnosticul afecțiunilor dentare. Foarte mulți pacienți își fac griji în legătură cu expunerea la radiațiile Röntgen. Radiografiile digitale înlătură aceste temeri, deoarece necesită cu 90% mai puține radiații față de metoda convențională. În acest sens, 12-14 radiografii digitale necesită radiații cât două radiografii convenționale. Dacă vă aflați într-un avion deasupra oceanului (10 ore la 10 km altitudine), vă expuneți la o cantitate de radiații egală cu cea necesară efectuării a 12 radiografii convenționale, sau a 120 de radiografii digitale, acestea fiind efectuate, în mod normal, și sub protecția sortului de plumb”, declară medicul stomatolog Oana Florea.

Citeste si:

  1. Sfaturi de frumusete aflate de la bunica
  2. Secrete de vedete
  3. Trei citrice fabuloase
  4. Cele 7 semne secrete ale stresului

 

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Adevarul despre colesterol

Next:

Liderii mondiali din medicină au declarat război cancerului

You may also like

Post a new comment