Asigurările private de sănătate acoperă investigațiile și tratamentul pentru cancer

16 February of 2018

Cancerul este una dintre cele mai răspândite cauze ale mortalității la nivel mondial și este singurul diagnostic care acoperă mai mult de 100 de boli conexe. Există statistici care au indicat faptul că, în anul 2008, la nivel mondial, 7,8 milioane de oameni au decedat ca urmare a cancerului, adică 13% din totalul deceselor. De asemenea, se presupune că, până în 2020, populaţia mondială va creşte la 7,5 miliarde, dintre care aproximativ 15 milioane se vor îmbolnăvi de cancer şi doar 3 milioane vor supravieţui.

Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate, cancerul de plămâni, de stomac, de ficat, de colon şi de sân cauzează cele mai multe decese anual.

Cancerul – a doua cauză principală de deces la nivel global

Cancerul este a doua cauză principală de deces la nivel global și prima în țările subdezvoltate. Cu toate acestea, statisticile demonstrează faptul că lupta împotriva cancerului poate fi câștigată, iar un exemplu în acest sens îl constituie datele oferite de Societatea Americană de Cancer care a înregistrat o scădere anuală de 1,5 procente a mortalității la pacienții diagnosticați.

În România, peste 78,000 de cazuri de cancer apar în fiecare an, iar dintre cele mai răspândite sunt cancerul pulmonar și cel mamar. Acesta poate fi prevenit sau depistat în stadiul inițial, iar vindecarea este posibilă, însă lipsa analizelor de rutină conduc la mortalitate prematură. Mai mult decât atât, la nivel național, riscul de a avea cancer înaintea vârstei de 75 de ani este de 23% din totalul populației, susține un raport al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului.

Companiile asiguratoare vin în întâmpinarea acestei probleme și dezvoltă planuri de asigurare de sănătate menite să acopere în totalitate investigația pentru tratarea oricărui tip de cancer, atât la nivel național, cât și internațional. În acest sens, MediHelp Internațional a creat, împreună cu Lamp Insurance și The New European Surgical Academy (NESA), NESACARD, care îndeplinește 3 scopuri importante:

 • finațarea investigațiilor medicale inițiale pentru obținerea suportului în navigarea medicală
 • second medical opinion în cazul diagnosticării cu cancer.
 • reprezintă o contribuție caritabilă la progresul medical în cercetarea și tratarea cancerului în Europa.

NASAcard poate fi accesat cu doar 33 euro pe an, acoperind investigațiile și asigurând 3 beneficii semnificative:

 • Acces rapid la 2.000 de euro cash pentru investigațiile medicale necesare:
 • Consultații pentru diagnosticare
 • Investigație CT și RMN
 • Testare genomică
 • Chimioterapia
 • Consultații homeopate
 • Asigurarea de către NESA a unei a doua opinii medicale
 • Recomandări pentru locul optim de tratament: cel mai bun centru medical care se potrivește nevoilor deținătorului cardului

Progresele medicale constante, alături de un plan de asigurare medicală internațională care să acopere costurile integrale în cazul problemelor de sănătate reprezintă soluția potrivită în acest caz. Beneficiile acoperite de o asigurare medicală privată cu acoperire internațională pentru prevenția și tratarea cancerului includ:

 • Spitalizarea
 • Medici specializați
 • Investigații multidisciplinare menite să identifice celulele canceroase
 • Tratamentul cancerului (spitalizare, chimioterapie, radioterapie, medicamente și investigații)
 • Evacuare medicală

Cunoașterea opțiunilor de asigurare medicală în cazul predispoziției la cancer oferă asiguratului certitudinea suportului financiar în cazul diagnosticării pentru a-și putea concentra atenția asupra vindecării. Astfel, MediHelp Internațional a dezvoltat 5 planuri de asigurare privată de sănătate cu acoperire internațională care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui beneficiar:

 1. Planul MediHelp Internațional Blue

Serviciile medicale asigurate de pachetul Blue în cazul diagnosticării cu cancer cuprind costurile integrale în perioada spitalizării pacientului.

 1. Planul MediHelp Internațional Azure

Beneficiarul acestui plan de asigurare de sănătate are certitudinea acoperirii integrale a costurilor pe tot parcursul perioadei de spitalizare. De asemenea, pentru investigații și tratamente ulterioare care nu necesită spitalizare îi sunt acoperite costurile medicale în limita a 12.000 de euro.

 1. Planul MediHelp Internațional Cobalt

Această asigurare medicală privată acoperă integral costurile în cazul îmbolnăvirii cu cancer, atât în perioada de spitalizare, cât și în ambulatoriu, incluzând radioterapie, chimioterapie, consultații asociate, medicamente și investigații.

 1. Planul MediHelp Internațional Admiral

Planul de sănătate Admiral oferă acoperire internațională integrală pentru toată perioadă în care asiguratul este bolnav de cancer. Un alt beneficiu important este reprezentat de îngrijirea paliativă într-un sanatoriu sau la domiciliu, în cazul unui diagnistic terminal și în imposibilitatea primirii tratamentului medical activ în vederea recuperării, în limita de 10.000 euro.

 1. Planul MediHelp Internațional Royal

Asigurarea de sănătate Royal acoperă, în totalitate, tratamentul și investigațiile pentru cancer, atât în perioada ambulatorie, cât și în cea de spitalizare, precum și îngrijire paliativă în limita a 20.000 euro. Important de menționat este faptul că acest plan asigură costurile medicale în limita totală de 3 milioane euro, cu acoperire la nivel mondial.

Toate cele 5 tipuri de planuri de asigurare acoperă consultațiile de specialitate, investigațiile medicale, radioterapia, chimioterapia și medicația în cazul diagnosticării cu cancer.

Pentru mai multe informații despre asigurările private de sănătate care acoperă tratamentul și investigațiile pentru cancer, accesați: https://www.medihelp.ro/planuri-medihelp-international

Comments

comments

Previous:

Simptome comune ale infecțiilor urinare feminine

Next:

Salinoterapia sau terapia cu sare

You may also like

Post a new comment