Noul calendar de vaccinare

30 May of 2013

La conferința prilejuită de Săp­tămâna Internațională a Vac­ci­nării (ultima săptămână a lunii aprilie), Ministerul Sănă­tății a anunțat introducerea în Programul național de imunizare a vaccinului pneumococic conjugat și a vaccinului HPV, la cerere.

Foto: © Andrey Kiselev, bertys30 / Fotolia, PR

Foto: © Andrey Kiselev, bertys30 / Fotolia, PR


Societatea Română de Pedia­trie salută decizia Ministerului Sănătății de a adopta noi măsuri de protecție și îmbunătățire a sănătății copiilor din România, prin introducerea vaccinării pneumococice conjugate în schema națională de imunizare. Copiii din România vor beneficia astfel de protecție sporită împotriva bolilor pneumococice, care reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalității infantile, în lume. Prin introducerea în calendarul național, această formă de protecție devine accesibilă tuturor copiilor.

Protejând sugarii de difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatită B, poliomielită și infecții cu Haemophilus influenzae tip b, vaccinul pediatric Hexacima, produs de Sanofi Pasteur, combină 6 vaccinuri într-unul singur, reduce numărul injecțiilor, sporind confortul copiilor, și asigură respectarea programelor de vaccinare pentru sugari. Este disponibil sub formă de fiolă și seringă preumplută.

Vaccinarea pneumococică asigură protecția împotriva unor boli grave, dar previne și suferința de zi cu zi, provocată de afecțiuni precum sinuzita sau otita medie acută, una din­tre cele mai dureroase și frecvente boli ale copilăriei. În România sunt disponibile 2 tipuri de vaccin pneumococic conjugat.

Recomandat fetițelor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani, vaccinul HPV protejează femeile de virusul uman papiloma, cel mai răspân­dit virus cu transmitere sexuală, agent cauzator al aproape tuturor leziunilor canceroase la nivelul colului uterin. Vaccinul se rea­lizează în 3 doze, de-a lungul a 6 luni.

Comments

comments

Previous:

POFTA VINE MANCAND

Next:

CONCURS: HAI IN TABARA!

You may also like

Post a new comment