Iarăși nu sunt vaccinuri vitale pentru bebeluşi! Doar aşa putem scăpa de aceste crize

11 October of 2016

Din nou nu sunt vaccinuri vitale pentru bebeluşi. În acest moment lipsesc cel hexavalent şi BCG, avertizează conf. univ. dr Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgenţe și deputat. „Acesta trebuie să devină un domeniu strategic: politica medicamentului. Pentru a evita găurile în aprovizionarea cu medicamente şi vaccinuri esenţiale (vă amintiţi criza ATPA?) acestea trebuie produse în România. Şi să fie accesibile ca preţ”, susține Ciuhodaru.

„Prin noul meu proiect de lege producţia de medicamente şi vaccinuri româneşti devine o problemă de siguranţă naţională. Noua lege a vaccinării este în circuit de avizare la Ministerul Sănătăţii şi în aproximativ două saptamani va fi pusă în dezbatere publică pentru a putea fi adoptată. Mai precis, propun:
 
(1) Înfiinţarea Companiei Farmaceutice Române prin redeschiderea liniei de producţie a Institutului Cantacuzino şi utilizarea potenţialului tuturor producătorilor români, ca instituţii de importanţă strategică pentru siguranţa epidemiologică şi medicamentoasă a României..
 
(2) Încurajarea producătorilor români prin scăderea TVA-ului la 5% la medicamente şi modificarea taxei aberante de claw back ce îi aduce la faliment.

 

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

5 roluri pentru aspirină!

Next:

Dureri de cap
 sau migrene?

You may also like

Post a new comment