Mâzgăleli pline de sens si semnificatia lor reala

29 March of 2017

Mâzgăleli pline de sens – Forme, texturi, desene cu sau fără sens. Aproape toți mâzgălim o foaie de hârtie (dacă avem cele necesare) când așteptăm ceva, dacă trecem printr-un moment plin de tensiune ori dacă gândul ne zboară către o problemă importantă.

Ceea ce desenăm ne reprezintă. Ruth Rostron, unul dintre cei mai cunoscuți profesioniști care analizează din punct de vedere psihologic scrisul de mână și vicepreședinte al Institutului Britanic de Grafologie, spune că mâzgălim când suntem stresați sau plictisiți. De obicei, desenele sunt repetitive. Persoanele emotive, care 
caută afecțiune desenează forme rotunde sau curbate, pe când cele pragmatice se vor remarca imediat grație liniilor drepte sau frânte sub formă de pătrate. 
Ba, mai mult, mărimea pictogramei 
spune multe despre câtă încredere are cineva în puterile proprii. Mâzgălitura în sine este, la nivel inconștient, refugiul nostru, supapa de eliberare a energiilor care ne apasă.

Diferite tipuri de personalitate

Un lucru interesant este că nimeni nu spune ce să desenăm și, cu toate 
acestea, cei mai mulți dintre noi aleg aceleași simboluri. Cele mai cunoscute sunt următoarele:

Stea

Când îți place să ieși în evidență și să fii în centrul atenției, vei desena, cu siguranță, stele.

Animal


De obicei, e același animal (pisică, câine, șoarece) și mâzgăleala spune despre tine că te identifici cu trăsăturile acestuia.

Floare


Dacă desenezi flori înseamnă că ești o persoană optimistă, fericită cu ceea ce i se întâmplă și că îți place să visezi sau să te gândești la lucruri frumoase.

Cerc (inel)

Ești o persoană singuratică și simți că nu aparții acestei lumi.

Săgeată 
Dacă este orientată cu vârful în sus, săgeata arată că acela care a desenat-o este sociabil. Vârful în jos reflectă atenția sporită vizavi de propria persoană. Vârful spre stânga arată că persoana este țintuită în trecut, iar spre dreapta, că viitorul așteaptă să fie îmbrățișat.

Om


Acest desen arată o instabilitate emoțională cauzată de acțiunile celor din jur. Preferi să te ascunzi sau să te izolezi de restul.

Fagure

Cine desenează așa ceva este un familist convins căruia îi place armonia.

Linie curbă (vălurită) 


Desenul atestă că nu te preocupă prea mult problemele celor din jur și faptul că narcisismul te caracterizează.

Pătrat (diamant)

Ai țeluri precise, îți expui părerea cu franchețe atunci când îți este cerută și poți fi insolent sau încăpățânat.

Generalități

1 
Formele geometrice indică o personalitate rațională sau logică, pentru care planificarea reprezintă un aspect important. Triunghiurile semnifică dorința de a accede în carieră sau social.

2 
Figuri umane. Dacă sunt frumoase, arată că persoana este foarte sociabilă; dacă e nostimă, indică simțul umorului; o figură urâtă atestă că persoana care a desenat-o este tristă, sceptică sau iute la mânie.

3 
Formele geometrice 3D spun despre autor că are abilitatea de a privi lucrurile în perspectivă, de a vedea întregul fără a omite aspectele mai puțin importante.

4 
 Inimioarele ascund persoane sensibile, care sunt îndrăgostite sau speră la o relație de cuplu.

5 
Pătrățelele de pe tabla de șah arată că persoana este foarte răbdătoare și perseverentă în ceea ce face. Cu toate acestea, este predispusă la schimbări bruște de atitudine/stare.

6 
 Țesăturile arată personalități obsesive, cu multe ambiții. Sunt, de obicei, introvertite.

7 
 Căsuțele sunt strigătul după siguranță. Dacă nu există geamuri sau casa pare instabilă, desenatorul este profund nefericit.

8 
 Literele (sau inițialele numelui) atestă nevoia de a fi în centrul atenției. De obicei, adolescenții desenează așa ceva și reprezintă dorința de independență și de a se rupe de familie.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Spune-mi ce postezi ca să-ți spun cine ești

Next:

Obiceiuri de Joia Mare. Săptămâna Mare

You may also like

Post a new comment