Marile beneficii ale semintelor de floarea soarelui

24 August of 2016

Semintele de floarea-soarelui aduc numeroase beneficii corpului uman. Datorita pretului lor accesibil si disponibilitatii pe tot parcursul anului, aceste seminte sunt o importanta sursa de sanatate pentru intreg corpul.

→ Semintele de floarea soarelui actioneaza impotriva distrugerii celulelor, jucand astfel un rol important in prevenirea cancerului.
→ Cantitatea de seleniu pe care ele o contin le transforma intr-un remediu excelent impotriva acestei afectiuni temute.
→ Pe langa calciu, oasele noastre au nevoie de cupru si magneziu pentru a ramane puternice. Semintele de floarea-soarelui contin ambele minerale. In plus, ele contin vitamina E, aceasta alinand durerea cauzata de artrita.
→ Magneziul pe care aceste seminte il contin este renumit pentru calmarea nervilor, reducand astfel stresul si migrenele si ajutand la relaxare.
→ Vitamina E prezenta in ele combate razele ultraviolete si iti mentine pielea tanara. De asemenea, semintele de floarea-soarelui reduc intensitatea bolilor inflamatorii, asa cum sunt durerile articulare, ulcerele gastrice, eruptiile cutanate si astmul. Aceste trasaturi sunt date de antioxidantii din ele.
→ Un sfert de ceasca de seminte de floarea soarelui pe zi iti protejeaza inima. Ele previn depunerea colesterolului pe peretii arterelor, ajutandu-te sa eviti atacul de cord.

Cei care vor sa consume mai multe seminte de floarea-soarelui trebuie sa stie ca le pot pune in salata, in iaurt, orez, paste si le pot include chiar in paine.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Arnica, o planta minune

Next:

Dieta cretana. O dieta sanatoasa

You may also like

Post a new comment