Marco Hößl, un lider care inspiră

08 July of 2020

Marco Hößl – Este un altfel de CEO, un lider care inspiră și conduce o echipă de 15.000 de angajați, la Kaufland România. 

Ce știai despre România înainte de a te muta aici?

Marco Hößl: Când m-am mutat în România, singurul meu gând a fost că voi vrea să descopăr cât mai multe despre această țară și despre cultură. Știam câteva lucruri despre români, mai mult din auzite, însă adevărata cunoaștere a acestui spațiu a venit odată cu primele contexte de lucru în echipă, cu prima ciorbă românească pe care am gustat-o.

Cunoști ceva când intri în contact direct cu acel lucru, iar eu mi-am dorit de la început să particip la viața socială a acestei culturi ca să înțeleg ce o caracterizează.

Acum 5 ani, am venit aici pentru că s-a ivit oportunitatea de a conduce Kaufland România și Republica Moldova. Sunt recunoscător că am avut-o aproape pe soția mea, care e din Republica Moldova și care m-a ajutat să mă acomodez mai ușor la toate obiceiurile și să învăț limba.

Cum ai privit noul job și câte din planurile gândite din Germania au avut succes aici?

M.H.: Mi-e greu să vorbesc despre planuri fixe. Acum mai bine de zece ani, intram în retail dintr-o coincidență. Noroc, întâmplarea sorții, nu știu. De atunci am înțeles că am nevoie să exersez adaptabilitatea și să fiu mereu cu ochii pe schimbare.

Nu am venit din Germania cu un plan de acțiune fix, pentru că în retail nu te poți comporta ca într-o fabrică de mașini. Sigur, e important să cunoști pașii, să știi cum trebuie puse piesele, dar produsul final depinde de valoarea adăugată adusă prin creativitate și multă istețime. Noua poziție a venit cu responsabilități mari, dar și eu am fost mai pregătit să întâmpin necunoscutul. Noutatea a venit din multe părți, iar eu am fost mereu acolo să îi deschid ușa.

Stilul tău de management este atipic. Ce înseamnă acest stil?

M.H.: Înseamnă că nu mă supun niciunui model standard, pentru că leadership-ul nu este o partitură pe care nu ai voie să o greșești. Este un cântec pe care îl scrii de unul singur, dar îl interpretezi alături de întreaga trupă ca să sune bine.

Îmi place să mă pliez pe modul de lucru al oamenilor din echipa mea. De fiecare dată mă evaluez prin ochii lor și încerc să îmi dau seama cum sunt eu raportat la ei. Nu vreau să fiu un Narcis al managementului. E dificil să îți dai seama cine ești, doar privindu-te singur în oglindă.

În misiunea mea, țin cont, însă, de câteva repere, cum ar fi cele 5 niveluri ale leadership-ului. Ele mă ajută să mă evaluez, să văd unde mă situez și să corectez la mine ceea ce nu merge chiar atât de bine. Mă bazez mult pe faptul că respectul, devotamentul și altruismul pe care îl pot arăta îi influențează și pe angajații Kaufland, ca într-un joc cu bumerangul.

Îi îndemn mereu să îmi vorbească la pertu și nu le impun vreun cod vestimentar. Un adevărat lider nu dictează celor din jur ce să facă, îi inspiră prin puterea mesajului să acționeze cum e cel mai bine.

Prin felul în care mă comport, îmi doresc să creez un spațiu în care colegii își pot 
manifesta personalitatea, fie că sunt 
rockeri, poeți, artiști sau ingineri.

Cât de mult te-a ajutat meditația în aplicarea principiilor de leadership?

M.H.: Meditația este calea mea de a evada din când în când într-un spațiu care îmi permite să gândesc liber și să reflectez asupra acțiunilor mele. Prin meditație am descoperit cât de importantă este o viață disciplinată și un stil de gândire sănătos. Această practică înseamnă trezit devreme, la 6.30, dar efortul de a fi foarte matinal merită pe deplin. Ziua mea începe cu 25 de minute în care mă conectez la ceea ce am de făcut și caut răspunsuri la problemele care mă preocupă.

Când spun „Mindful Leadership“, oamenii din jurul meu sunt uneori reticenți, pentru că sună complicat. Eu cred că nu e. Să meditezi nu înseamnă să aștepti să primești rezolvări la situații. E mai degrabă ca un joc de sudoku în care singur descoperi rezolvarea, printr-un proces de analiză și introspecție la capătul căruia constați că ești un om mai bun. Acasă sau la serviciu.

Uneori merg la mănăstiri Zen, iar când mă întorc colegii mei sunt foarte impresionați de starea pozitivă în care mă aflu. Prima oară când am mers, unul dintre managerii mei mi-a spus după o ședință: „Nu știm unde ai fost, dar am prelua costurile dacă te-ai mai duce acolo“. Asta înseamnă că meditația nu îți schimbă viața, nu te ajută să descoperi succesul, însă te învață cum să întorci moneda atunci când partea către care privești nu îți mai arată încotro să mergi. Iar oamenii simt când treci prin procesul ăsta, pentru că te întorci mereu cu un aer de inspirație din care se hrănesc și ei inevitabil.

Care sunt atuurile Kaufland care ți se datorează și care mențin afacerea la standarde înalte?

M.H.: Kaufland înseamnă o echipă mare și pentru mine a doua familie. Fiecare coleg contribuie la această afacere, nu sunt eu singurul care face lucrurile să se miște. 
Toate piesele formează o construcție trainică, gata să reziste. Nu venim la serviciu triști, suntem naturali și sinceri, iar asta arată că suntem oameni dincolo de toate.

Cum ai ajuns să iubești România și să-i apreciezi pe români pentru calitățile lor?

M.H.: Despre români am crezut mereu că sunt niște oameni muncitori. Mi-a plăcut asta și mi-am zis: Marco, ai cu cine să faci treabă! Când am ajuns aici, auzeam des 
expresia: Cine se trezește de dimineață departe ajunge! Având în vedere programul meu care începe foarte devreme, m-am bucurat să aud asta și mi-am dat seama că românii sunt foarte eficienți.

Cu timpul am descoperit amabilitatea românilor, faptul că fac haz de necaz și trec mai ușor peste supărări. Recunosc că mâncarea din România este un alt aspect pe care îl iubesc aici.

Povestește cititoarelor Ioana despre familia ta.

M.H.: Am acasă două fetițe minunate și o soție deosebită care îmi este partener în tot ce fac. Dacă la muncă învăț în fiecare zi să fiu un profesionist, acasă înțeleg ce înseamnă să fii tată de fete, un soț bun și un om care se îngrijește constant de propria dezvoltare. Din familie îți iei energia pentru următoarea zi. Am grijă să nu ratez niciun moment alături de cele mai importante persoane din viața mea.

Care sunt obiceiurile românești care îți plac cel mai mult?

M.H.: Apreciez foarte mult cum petrec românii sărbătorile de iarnă. E ceva magic în atmosfera Crăciunului, asta și pentru că de mic petreceam această sărbătoare alături de părinți, bunici, în arome de fursecuri și cacao cu lapte fierbinte, în timp ce afară ne aștepta zăpada și gerul aspru.

Apreciez felul în care românii țin încă la tradiții, mai ales la sate. Asta îmi amintește mult de Bavaria și mă bucură de fiecare dată când aud colinde sau alte ritualuri și aici.

Comments

comments

traditii 1 decembrie

Previous:

Tradiții și obiceiuri de 1 Decembrie. Cele mai interesante detalii despre Ziua Națională a României

You may also like

Post a new comment