Marcel Pavel

23 November of 2009

Este dificil ca Marcel Pavel să se descrie pe el însuși, vă las vouă această misiune…! Bunicul, părin­ții, familia mea sunt oamenii care pot să mă descrie cel mai bine. Cred că per­severența și pasiunea pentru muzică m-au adus unde sunt acum. Performanța în muzică îmi solicită timpul din plin, în defavoarea altor „probleme personale“. Din fericire familia mă înțelege și îmi este alături.

Marcel Pavel / Foto: Music Management

Marcel Pavel / Foto: Music Management

De ce nu te-ai îndreptat spre operă, operetă sau spre muzica populară?
Artistul nu s-a simțit „pregătit“ pentru muzica clasică. Acest lucru încerc să-l fac în prezent și sper să reușesc! Repertoriul meu fiind foarte vast, include și muzica populară pe care o ador din copilărie.
Cine ți-a îndrumat primii pași în cariera muzicală?
Părinții și bunicii. Am început cu muzica populară. Debutul „artistic“ l-am făcut la vârsta de 4 ani, când am dirijat taraful condus de tatăl meu. Nu am perseverat și nu știu dacă aș fi ajuns un dirijor renumit.
Care a fost cel mai bun duet al tău?
Duetul realizat împreună cu Monica Anghel la Eurovision (2001). Vocile, melodia și textul s-au potrivit de minune.
Care a fost prima ta reușită artistică?
…Greu de spus… Au fost foarte multe reușite artistice, dar printre cele mai importante se numără: interpretarea melodiei „Frumoasa mea“ (Mamaia, 2000) și concertul „Marcel Pavel și invitații săi“ din anul 2000, susținut la Ateneul Român. Este un spațiu plin de istorie, un sanctuar al muzicii. Prezența pe scena sa înnobilează orice artist.
Ce înseamnă muzica pentru Marcel Pavel?
Totul! Muzica este pentru mine ca Nordul pentru o busolă. Fără Nord mi-ar mai rămâne Sudul, familia mea. Sper că am însemnat, însemn și voi însemna ceva pentru muzica românească! Ar fi răsplata unei vieți dedicate muzicii.
Există zile în care te „detașezi“ de artist? Cum arată o zi „obișnuită“?
Credeți că aș avea cum…!? …nu cred că se deosebește cu mult de zilele celorlalți. Sunt un om care iubește muzica și căruia îi place să cânte. Când am timp, fac gimnastică și serile încerc să le petrec în familie, bineînțeles repetând și ascultând muzică.
Care este scena și publicul tău favorit?
Scena este unică, iar publicul meu favorit este acela care respectă justa valoare a artistului, în general.
Melodia pe care o intepretezi cu plăcere?
Pe toate le interpretez cu plăcere. Îmi place să cochetez cu muzica pop, jazzul, muzica populară și muzica lăutărească veche.
Ce își dorește omul și artistul de la 2009?
Fericire, sănătate și un an mai bun decât 2008! …Să văd în primăvară primele magnolii înflorind. Sunt cele mai elegante flori.
Ce au primit soția și copiii de sărbători?
„O, brad frumos…“!!! într-o manieră interpretativă proprie. Atmosfera a fost cu adevărat „de basm“, alături de publicul meu cel mai pretențios. În fața lor am cele mai mari emoții, chiar dacă mă primesc cu o căldură pe care nicăieri nu o regăsesc.

Dorințe pentru noul an:

● Un duet alături de Andreea Bocceli, Tom Jones, Al Jarreau
● Să susțin spectacole pe cele mai importante scene ale lumii…

Interviu de Cristian Ionașcu

Comments

comments

Previous:

Ursici, un sat la lumina lumânării

Next:

Fața nevăzută a măștilor de clovn

You may also like

Post a new comment