Manichiura semipermanenta, lux necesar

28 September of 2015

Ai unghii cu probleme? Nu ai timp şi parcă nici răbdare să-ţi tot refaci manichiura pentru ca unghiile tale să arate impecabil? Optează pentru un lac semipermanent şi câteva săptămâni scapi de griji. Va trebui, totuși, să mergi la un salon de înfrumuseţare.

La modă de vreo doi ani, manichiura cu lac semipermanent capătă tot mai multe adepte. Este vorba, de fapt, de o ojă specială, o combinaţie între cea obişnuită şi gel, care conferă unghiilor atât o strălucire aparte, cât şi o textură mult mai rezistentă. În funcţie de ritmul de creştere a unghiilor, manichiura semipermanentă se poate reface şi la trei săptămâni.

Asta datorită procedeului de aplicare, unul mult mai complex, necesitând și folosirea unei lămpi cu raze ultraviolete. 
Acesta este motivul pentru care poate fi realizată doar în saloanele 
de înfrumuseţare.

Cum se aplică oja

Ca şi în cazul manichiurii obişnuite, întâi se îndepărtează cuticulele, se netezeşte şi se degresează suprafaţa unghiilor cu o soluţie specială, după care se aplică o bază incoloră, care, pe lângă faptul că le protejează şi le întăreşte, favorizează şi o bună aderenţă a ojei semipermanente.

Aceasta din urmă se aplică în două straturi, la interval de 3 minute, timp în care unghiile sunt expuse radiaţiilor ultraviolete, rolul acestora fiind de uscare şi fixare a ojei. 
La final se aplică un lac protector pentru menţinerea intensităţii şi strălucirii culorii.
Durata operaţiunii: cel mult 1 oră.
Costul: între 60 şi 100 de lei.

Avantaje

– Manichiura este intactă câteva săptămâni. Chiar dacă în acest timp speli vase, faci curăţenie, te ocupi 
de grădinărit, oja nu sare de pe unghii. În cazul în care, la un moment dat, fie că te-ai plictisit de culoarea pentru care ai optat, fie aceasta intră în discordanţă cu coloritul hainelor ori stilul vestimentar, poţi aplica peste oja semipermanentă un strat de ojă obişnuită în nuanţa dorită, pe care-l poţi îndepărta apoi cu dizolvant, iar stratul iniţial nu va fi nicicum afectat;

– Sănătatea unghiilor este protejată. 
Manichiura le poate fi de folos mai ales femeilor care au unghii casante sau care se exfoliază, protejându-le şi întărindu-le. 
Asta întrucât baza pentru unghii folosită, îmbunătăţită cu vitamina A, le hrăneşte şi le întăreşte. În plus, îndepărtarea ojei semipermanente 
nu conduce la subţierea ori exfolierea unghiilor;
– Scapi de rosul unghiilor. Asta în cazul în care ai un asemenea obicei, textura oarecum rigidă a ojei împiedicându-te s-o faci.

Evită riscurile!

S-ar părea, oricât de lăudată ar fi manichiura semipermanentă, că nu e chiar lipsită de riscuri. Nu în ceea ce priveşte unghiile, ci pielea din jurul acestora. Învinovăţită de eventuale neplăceri viitoare ar putea fi lampa care emite radiaţii ultraviolete. Este părerea dermatologilor.

Cum te protejezi? Alegând să frecventezi un salon de înfrumuseţare în care se folosesc mănuşi sau o cremă care să-ţi protejeze mâinile de radiaţiile utilizate la uscarea şi fixarea ojei. Potrivit unui studiu recent, în timp, expunerea repetată la radiaţiile ultraviolete artificiale poate conduce la afectarea pielii – de la grăbirea îmbătrânirii acesteia, la afecţiuni mai grave.

Manichiură 
semipermanentă vs. cu gel

Marea diferență dintre cele două tehnici de manichiură este modul în care se îndepărtează oja, respectiv gelul.

Dacă în primul caz, scoaterea culorii este neinvazivă asupra unghiei (se învelesc degetele într-o substanță specială care exfoliază surplusul de ojă), când vine vorba de gel se folosește o freză specială care ciupește și din grosimea naturală a unghiei, afectând-o în mod clar. În plus, gelul îngroașă mult unghia și câteodată, din acest motiv, manichiura arată destul de artificial.

Citeste si:

Comments

comments

Previous:

Ce-i trebuie femeii moderne?

Next:

Body art: povesti scrise pe piele

You may also like

Post a new comment