Un makeup reușit. Reguli de urmat și practici de evitat

29 August of 2020

Aplicarea machiajului de zi cu zi este o procedură dificilă, care ocupă timp prețios. De aceea, îți arătăm ce ai de făcut ca să arăți bine fără prea mult efort și cum să eviți aspectul de „zugrăvit“ pe care nicio femeie nu și-l dorește.

Când vine vorba de makeup, se aplică aceeași regulă ca în modă: mai puțin este mai mult. Așadar, mizează pe naturalețe și pune-ți în valoare cele mai frumoase trăsături. Sfatul dat de specialiști este să folosești produse cosmetice potrivite. Dacă pleoapele tale sunt nuanțate în mod natural în roz-deschis, de exemplu, găsește o nuanță similară umbrei ochilor. Dacă buzele tale arată bine, un ruj cu o nuanță naturală este perfect. Ține cont de cele de mai jos și vei arăta bine în fiecare zi.

Reguli de urmat în makeup – Așa DA!

makeup asa da

 • Potrivește nuanța fondului de ten cu pielea de pe gât, dar ia în considerare și decolteul. Acest sfat te va ajuta să uniformizezi culoarea pielii și să nu pară că porți o mască. NU UITA: tenul este întotdeauna mai deschis la culoare decât gâtul sau decolteul. Dacă diferențele de nuanță sunt mari, poți folosi un bronzer pentru ten, dar nu exagera.
 • Dacă tenul tău este frumos de la natură, poți aplica fondul de ten cu degetele, alfel este indicat să folosești bureței speciali sau pensule dedicate.
 • Când vine vorba de machiajul ochilor, alege mereu culori neutre sau nude. Ele dau senzația de aspect natural.
 • Pentru un efect wow, folosește un creion de ochi mai închis la culoare pentru pleoapa de sus și unul mai deschis la culoare pentru cea de jos.
 • Rujul nude nu înseamnă că are aceeași nuanță cu tenul, el trebuie să aibă fie un ton mai închis, fie unul mai deschis. Altfel, vei arăta ușor fantomatic.
 • Dacă ești nevoită să aplici din nou mascara, la ceva timp după ce ai realizat machiajul, folosește mai întâi o periuță curată și umezită care să curețe surplusul de mascara deja existent.
 • Cumpără farduri în palete de culori pentru că se potrivesc între ele.
 • Când ai desăvârșit machiajul, folosește spray fixator. Este foarte important pentru ca opera ta de artă să reziste cât mai mult în timpul zilei.
 • Curăță periodic ustensilele de makeup. Acestea adună bacterii care vor ajunge inevitabil pe fața ta.
 • Verifică data de expirare a produselor.

Citește și: Machiaj nude, simplu și foarte sofisticat, în egală măsură

Practici de evitat – Așa NU

makeup asa nu

 • Nu aplica niciodată fondul de ten înainte de a utiliza un primer sau o cremă hidratantă. Aceste două produse nu doar că îți protejează pielea creând o barieră invizibilă, ci te ajută să obții un efect natural al felului în care arăți. În plus, fondul de ten va rezista mai mult timp în acest mod și nu există riscul de a se strânge pe față.
 • Nu folosi niciodată în zona ochilor un concealer mult mai deschis decât fondul de ten pentru că, în ciuda tendințelor, contrastul nu este estetic.
 • Nu zâmbi când te dai cu blush, pentru a aplica la locul potrivit produsul. De asemenea, o nuanță potrivită de blush te va face imediat mai atrăgătoare și va crea senzația unei figuri care radiază de tinerețe.
 • „Smokey-eyes“ atrage imediat atenția, însă acest tip de machiaj nu este potrivit pentru zi, el se folosește în a doua parte a zilei, în general la evenimente speciale.
 • Purtarea genelor false în timpul zilei nu este de dorit. Acestea creează aspectul de mască, de nenatural și efectul este pe măsură. Ele sunt potrivite seara, când lumina este difuză și când machiajul nu se vede atât de bine.
 • Niciodată nu folosi o culoare puternică pentru a contura buzele. Este o modă de mult apusă, care arăta oricum ciudat. Te îmbătrânește și, în loc să-ți pună în valoare buzele senzuale, vei obține un look ieftin.
 • Nu urma un trend de makeup care nu ți se potrivește, indiferent cât de interesant ți se pare.

Citește și: Machiaj și coafură în funcție de forma feței

 

Articol preluat din revista Ioana Special Beauty & Style, ediția ianuarie 2019

Autor: Ada Oprea

Sursă foto: iStock

Comments

comments

beneficii kiwi

Previous:

Kiwi, porția ta de vitamina C. Beneficii pentru frumusețe

beneficiile postului

Next:

Postul tenului. Înfrumusețează-ți pielea prin dietă

You may also like

Post a new comment