Mai e puțin și mergem la schi…

26 November of 2014

Bătrânul continent îi așteaptă pe împătimiții sporturilor de iarnă cu stațiuni și domenii schiabile, în zone cu tradiție din țări precum Italia, Austria sau Franța, și oferte pentru toți.

© samott / Fotolia

© samott / Fotolia

Cortina d’Ampezzo

Situată în inima munților Dolomiți, cea mai renumită stațiune de schi din Italia a fost dotată cu stadion și pistă de bob încă din anul 1956, odată cu susținerea Jocurilor Olimpice de iarnă. Condițiile de schi sunt optime până la sfârșitul primăverii, majoritatea pârtiilor, situate la altitudini de peste 2.500 de metri, fiind de dificultate medie și oferind, în plus, turiștilor o panoramă remarcabilă asupra stațiunii.

Zell am See

Aici se vor simți ca acasă atât începătorii, cât și schiorii cu experiență. Skipass-ul Zell am See–Kaprun îți permite accesul la peste 50 de instalații de transport pe cablu și 138 km de pârtii în cele două domenii schiabile, Maiskogel și Schmittenhöhe, precum și la ghețarul Kitzsteinhorn, care ajunge până la 3.029 de metri altitudine. De la Zell am See ajungi cu CityXpress fără probleme pe domeniul schiabil.

Resortul Sölden

Aleasă de 3 ori cea mai bună stațiune de schi și snowboard din Austria, Sölden îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă cu 141 km de pârtii, deserviți de 34 de instalații de transport pe cablu. Pârtiile ating altitudini de peste 3.000 de metri, fiind practicabile pe tot parcursul anului. Pentru pasionații de freeride, versantul Rettenbachtal are o lungime de 6 km. Tot aici se află și cea mai lungă pârtie din lume, de 14 km.

Domeniul schiabil Trois Vallées

Cu peste 600 km pârtii de schi, regiunea Trois Vallées este cel mai mare domeniu schiabil din lume. Așa cum îi spune și numele, regiunea cuprinde 3 văi: Saint-Bon, Allues și Belleville. În 1996, domeniul schiabil s-a extins și cu cea de-a patra vale, Maurienne. Întreaga regiune se mândrește cu stațiuni celebre, precum Courchevel, Méribel sau Val Thorens.

Chamonix

Situat în apro­pierea punctului de frontieră dintre Franța, Elveția și Italia, Chamonix reprezintă una dintre cele mai apreciate destinații de iarnă, pentru iubitorii schiului. Încă de la începutul secolului al XX-lea, orașul situat la poalele Mont Blanc (4808 metri) a devenit locul favorit al practicanților sporturilor pe zăpadă.

 

Text: Cristi Niculescu

 

Comments

comments

Previous:

La pas prin Viena

Next:

Pe urmele lui Hercule

You may also like

Post a new comment