Mai multă căldură

22 September of 2016

Nimănui nu-i place să aibă iarna mâinile și picioarele reci – îți strică orice chef de viață!

Pune sângele în mișcare – este cel mai bun sfat pentru iarnă, căci părțile corpului care sunt bine oxigenate devin în mod automat calde. Așa că, în loc să stai pe canapea, fă mișcare! Încă o veste bună: cei care nu iubesc sportul trebuie să știe că și râsul face bine și alungă frigul.

Un studiu realizat la Universitatea din Zürich a arătat că persoanele testate care au vizionat o comedie au putut să-și țină mâna în apă rece ca gheața timp de 45 de minute. Persoanele care nu au râs au rezistat doar 25 de minute. Încălzirea funcționează și prin autosugestie: în timpul exercițiilor îți poți imagina cum toate părțile corpului se încălzesc. De asemenea, psihologii care studiază culorile susțin că fiecare culoare declanșează impulsuri nervoase diferite în creier. Roșul este perceput ca o culoare caldă, care încălzește, așa că alege mănuși roșii!

Iute = fierbinte
Băuturile calde și iuți în același timp te încălzesc rapid. Prepară-ți o ciocolată caldă… aztecă: încălzește o cană cu apă și adaugă în ea jumătate de baton de vanilie și un strop de praf de chili și lasă-le să fiarbă 10 minute. Apoi pune o lingură de cacao și una de miere. Adaugă deasupra spumă de lapte. Vei sorbi… căldură!

Până în vârfuri
Crema cu chili îți menține mâinile calde. Iar când efectul ei trece, rotește brațele ca o morișcă, cu toată puterea. În felul acesta, vei pune sângele în mișcare până în vârfurile degetelor.

Mâncarea este importantă
Medicina ayurvedică spune: legumele verzi încălzesc din interior, la fel și carnea de miel, de vită și de pui. Un măr copt cu stafide, cardamom, ghimbir și scorțișoară este foarte indicat când îți este frig.

Baie de picioare
Când simți că răcești fă o baie la picioare: pune într-un lighean mare, până la jumătate, apă cu temperatura de 33°C și introdu picioarele. La fiecare 1-2 minute adaugă apă fierbinte. Temperatura trebuie să crească treptat până la 45°C. După 10 minute, picioarele se clătesc cu apă rece.

Citeste si:

  1. Yoga: mai multă pace, mai multă fericire
  2. Mai multă veselie!

Sura foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Alimente care sustin culoarea naturala a parului si intarzie albirea parului

Next:

Aloe vera – un fel de elixir al tineretii vesnice

You may also like

Post a new comment