Mai 
frumoasă 
în timpul sarcinii

18 February of 2019

Mai 
frumoasă 
în timpul sarcinii – Cele nouă luni în care ești însărcinată sunt cea mai intensă perioadă prin care trece o femeie 
de-a lungul vieții.

Corpul femeii trece prin schimbări majore: unele dintre ele se simt foarte bine, înfloresc încă din primele luni, altele experimentează stări de sănătate mai dificile și e necesară o lungă perioadă până când ele să se simtă într-adevăr 
fericite cu schimbările din organism. Părul devine, în unele cazuri, mai 
puternic și mai strălucitor, în vreme ce pielea poate suferi schimbări majore, similare celor care au loc în timpul adolescenței.

Sarcina este un roller-coaster 
hormonal despre care mamele și specialiștii vorbesc, însă nimeni nu poate prevedea cum vor decurge cele nouă luni.

Schimbări pentru piele

Experiența celor 40 de săptămâni este diferită de la femeie la femeie, însă iată trei probleme ale pielii care pot să apară:

Melasma, caracterizată prin apariția la nivelul feței sau gâtului a unor pigmentații maronii sub formă de pete sau plăci, este cel mai des întâlnită problemă cu care pielea ta se poate confrunta în timpul sarcinii. 
O altă problemă în perioada de 
gravidie sunt alergiile. Acestea sunt trecătoare și nu atât de des întâlnite precum melasma. Este foarte important să vorbești cu medicul despre aceste schimbări, pentru a te putea ajuta să le depășești mai ușor. 
Acneea hormonală apare și ea din 
cauza nivelurilor fluctuante de testoste­ron, estrogen și progesteron. Înainte de a folosi un produs sau altul, citește cu atenție eticheta pentru a vedea ce ingrediente conține și pentru a fi sigură că este potrivit și gravidelor. 

Cum tratezi

Primul pas este schimbarea regimului de viață, ținând cont de nevoile bebelușului tău. Melasma poate fi 
controlată printr-o reducere a timpului petrecut la soare. Importanța 
cremelor solare este foarte mare. Folosește una specială pentru gravide. Decolorarea pielii cauzată 
de melasma se estompează, în general, în câteva luni după naștere. 
Dacă nu, este bine să reintroduci în dietă unele alimente care ajută 
pielea să-și revină mai repede. 
În cazul acneei, medicii nu recomandă folosirea produselor speciale ce se găsesc în farmacii, dacă ele nu sunt potrivite pentru gravide.

Cel mai important ingredient pe care ar trebui să-l evităm în perioada sarcinii este retinolul, un derivat din vitamina A. Studiile au arătat că el este vinovat de apariția unor malformații congenitale. Chiar dacă s-a demonstrat că acestea pot apărea atunci când ingerăm vitamina A pe cale 
orală, este bine să renunțăm în totalitate la ea, dacă nu apelăm la sfatul 
medicului ginecolog.

Transformări pentru păr

În numeroase situații, în perioada sarcinii, părul este mai des, mai strălucitor, mai frumos. În plus, poți observa că numărul firelor pe care le pierzi în fiecare zi se reduce considerabil. Abia după ce ai născut poți experimenta efecte negative la nivelul scalpului. Odată ce corpul nostru începe să se echilibreze după toate schimbările hormonale prin care a trecut de-a lungul celor nouă luni, părul este prins undeva la mijloc în această bătălie. 
Energia necesară pentru a-i susține creșterea este consumată în alte zone ale corpului. Numărul de fire acumulate de-a lungul celor 
40 de săptămâni va scădea încetul cu încetul.

Chiar dacă ți se va părea că firele 
căzute sunt mult mai multe decât în mod normal, acest lucru nu este 
adevărat, doar că se întâmplă într-un interval mai scurt de timp. Și de această dată este important să te consulți cu medicul tău înainte de a apela la un tratament sau altul.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Untul de Shea

Previous:

Untul de Shea, minunea africană care salvează pielea uscată

Next:

Adio, celulita!

You may also like

Post a new comment