Mai frumoasă cu ajutorul avocadoului

21 September of 2017

Mai frumoasă cu ajutorul avocadoului – Originar din Columbia, este denumit și „para aligatorului“ ca urmare a crustei sale dure, ce amintește de pielea acestei reptile, precum și a formei ce ne duce cu gândul la fructul părului.

Sub coaja sa, fructul de avocado ascunde o varietate de ingrediente care sunt excelente pentru piele și păr. Aztecii îl foloseau nu numai în alimentație, ci și ca mijloc de înfrumusețare. Fiind bogat în ulei, vitamine și minerale (B, E, acid folic, potasiu, magneziu), el conține aproximativ 270 de calorii/100 grame, nefiind indicat în regimuri de slăbit.

Avantaje

1 Previne semnele îmbătrânirii

Avocado este un tratament uimitor care ajută la reducerea și combaterea ridurilor. Poate fi consumat sub formă de pastă sau în diverse salate și acest lucru ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire din interior. De asemenea, poți să-l aplici și pe fața curată, după ce l-ai pasat, transformând pulpa fructului într-o mască groasă. Antioxidanții contribuie la detoxificarea organismului și ajută la diminuarea ridurilor, ceea ce face pielea suplă și mai sănătoasă.

2 Sucul, pentru o piele sănătoasă

Pentru un ten luminos, strălucitor, este bine să bei o cană de suc de avocado pe zi. Sucul se face foarte ușor: amestecă un fruct copt cu o ceașcă de lapte în blender, adăugând puțină miere. Avocado este bogat în vitamine și înviorează tenul obosit.

3 Combate mătreața

Pentru această problemă, sâmburele de avocado îți este de mare ajutor. El trebuie măcinat pentru a obține o pulbere ce se aplică la rădăcina firului de păr.

4 Revitalizează scalpul

Avocado poate fi folosit pentru a trata scalpul uscat. Masează pasta din fructul copt pe pielea capului, iar aminoacizii și proteinele vor penetra pielea și vor vindeca neplăcerile cu care scalpul tău se confruntă.

5 Îndepărtează respirația urât mirositoare

Sucul de avocado curăță cavitatea bucală, dar și intestinul și contribuie la eliminarea microbilor care cauzează respirația urât mirositoare.

6 Protecție solară naturală

Poți folosi uleiul de avocado ca loțiune de protecție solară, dar și ca 
unguent calmant pentru pielea care a suferit arsuri. Uleiul protejează pielea de razele UVA și UVB și va repara țesutul care a fost agresat.

7 Exfoliază mâinile

Amestecă pulpa cu zahăr și masează-ți mâinile. După cinci minute, spală-te bine cu apă și săpun. Masca îndepărtează 
celulele moarte și hidratează pielea.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Esențele frumuseții

Next:

Părul strălucitor, mereu în trend

You may also like

Post a new comment