Magia masajului si marile lui binefaceri

24 March of 2016

Două mâini ferme, dar delicate în același timp, câteva picături de ulei și un ambient liniștitor – uneori sunt suficiente ca să ne facă fericiți. Află ce minuni poate face masajul pentru trup și suflet!

Uleiul cald și parfumat pătrunde în piele, apoi toate tensiunile și contracturile din corp sunt dizolvate, fie cu un masaj blând, fie cu unul energic sau chiar cu mișcări de rulare puternice și apăsate. Mii de ter-mi-nații nervoase duc aceste senzații tactile spre creier, unde se prelucrează emoțiile, iar corpul primește înapoi mesajul: „Te simți confortabil, răsfățat, poți să te relaxezi, să lași tensiunile…“

Puterea atingerilor
Numeroase studii demonstrează că o atingere plăcută declanșează eliberarea de oxitocină, care este hormonul iubirii și al  tandreței. La femei acest hormon se descarcă în timpul alăptării, dar și în timpul orgasmului. Trece drept „hormon al ata-șamentului“ și este în mare parte răspunzător pentru buna funcționare a relațiilor între oameni. În plus, ajută la reducerea senzațiilor dureroase și elimină stresul. În prezența oxitocinei respirația devine mai profundă, țesuturile conjunctive se relaxează și în întreg corpul se răspândește o stare de bine.

De importanță vitală
Plăcerile simțurilor au efecte terapeutice prin ele însele, iar atingerile și masajul sunt unele dintre cele mai vechi metode de vindecare. Pentru noi toți nevoia de atingere este o necesitate vitală – de aici importanța pe care o au pentru oameni apropierea și intimitatea.

Ușor de învățat
Masajul spatelui nu implică un efort deosebit, iar tehnica este relativ simplă: repartizați ulei de masaj pe tot spatele. Apoi, apăsând ușor cu vârfurile degetelor, faceți cercuri la dreapta și la stânga coloanei vertebrale, până la coccis. Treceți la părțile laterale și frământați-le cu mișcări circulare – dar nu masați coloana vertebrală! Cu pumnul gol, presați ușor zona lombară și mângâiați lent.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Angela Cîlțan
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Totul despre anemie

Next:

Zgomotele: ce efect au asupra sănătății?

You may also like

Post a new comment