Machiajul semipermanent. Tot ceea ce trebuie să știi despre acesta

15 September of 2015

Ce trebuie să știm despre machiajul semipermanent! Să ai la orice oră din zi şi din noapte buzele roşii, sprâncenele conturate, ochii mai accentuaţi şi mai frumoşi, ca şi când ai fi machiată… ce femeie nu şi-ar dori asta. Soluţia este machiajul semipermanent, care are, pe lângă avantaje, şi unele riscuri.

Tatuarea, o soluțietehnică pentru machiajul semipermanent

Prin tehnicile contemporane de machiaj permanent și semipermanent putem scăpa de grija aranjării sprâncenelor, genelor și ochilor, dar și de corvoada trasării conturului de buze și aplicării rujului, realizând tatuaje minim invazive, cu vopsele cât se poate de inofensive, ușor de suportat de zonele sensibile de piele implicate. Aplicarea se face folosind anestezice locale pulverizate, deci disconfortul este minim; imediat după aplicare se poate relua viața socială, deoarece nu rămân urme inestetice.

Acest tip de machiaj este recomandat femeilor active, care vor să reducă timpul de machiaj, celor care au sprâncenele rare sau slab conturate, persoanelor ale căror buze nu prezintă o formă bine definită. Este contraindicat temporar în caz de herpes, conjunctivită, dermatite, acnee şi se face cu acordul medicului în cazul persoanelor care suferă de diabet, HIV, boli de inimă, leziuni ale pielii, tulburări emoţionale ce presupun administrarea unor tratamente.

Cel mai bine este să ne gândim să începem astfel de tratamente cu trei săptămâni înainte de sejurul la mare sau la cel puțin o săptămână după ce ne-am întors, pentru ca pielea să nu fie deja uscată și suprasolicitată. Cereți de la specialiștii salonului informații despre contraindicații și despre felul cum se îngrijește tatuajul.

Machiajul sprâncenelor înseamnă redesenarea acestora păstrând sau nu sprâncenele naturale. Noua linie este formată și/sau completată cu desenul fir cu fir al unor sprâncene cât se poate de realiste sau cu umplerea spațiului dintre firele de păr cu o dungă tatuată de culoare mai închisă – așa-zisul „contur plin“. Machiajul semipermanent al genelor presupune tatuarea la mică adâncime a unei dungi fine pe pleoape, la rădăcina genelor, care are, vizual, un efect comparabil cu mascara și potențează efectul acesteia.

Se folosesc numai pigmenți de foarte bună calitate, cu maximă compatibilitate cu pielea sensibilă. Tot prin tehnica tatuajului semipermanent se poate desena și o linie de genul celor aplicate de obicei cu tuș, precum și cozi sau linii elaborate ale pleoapelor, inclusiv colorate. Pentru un efect de densitate naturală, so­­lu­­­ția cea mai eficientă este transplantul de gene, o procedură care revine însă clinicilor de chirurgie estetică.

Permanentul pentru gene se face pentru a scăpa de folosirea zilnică a cleștișorului de întors genele și se aplică o dată la 2-3 luni, cu produse speciale. Mult mai simplu, însă, este să vizitați un salon unde puteți realiza extensii de gene cu păr artificial. Acestea se lipesc cu o soluție specială și cad odată cu genele, care se regenerează natural o dată la trei săptămâni.

Machiajul buzelor presupune fie simpla accentuare cu pigment a conturului buzelor, fie redesenarea conturului acestora astfel încât să se creeze un efect optic de mărire a lor. De asemenea, este posibilă colorarea completă a buzelor în nuanțe naturale, cu efect de reliefare și mărire.

Repimentarea este obligatorie

Machiajul-tatuaj este în același timp și permanent, și semipermanent. Este semipermanent în sensul în care tehnica de tatuare nu pătrunde foarte adânc în piele și folosește vopsele non-toxice, pigmenți cu structură compatibilă cu a pielii, care se estompează de-a lungul timpului. Durata de estompare depinde de adâncimea execuției, de culoare și de caracteristicile pielii – dar, în general, un astfel de machiaj rezistă de la 2 la 8 ani. Pentru a păstra caracteristicile machiajului și mai ales prospețimea culorilor este neapărată nevoie de repigmentare la intervale regulate, făcută tot în saloanele de cosmetică.

Pe de altă parte, este vorba totuși despre un tatuaj, care nu dispare practic niciodată complet, iar dacă este aplicat în zonele cu păr nu poate fi îndepărtat nici cu laserul fără să fie distrus și foliculul pilos în zonele respective. Singura cale de a scăpa total de niște linii tatuate pe față este acoperirea lor cu un alt pigment, unul de culoarea pielii.

Cât timp rezistă machiajul semipermanent?

Aşa cum îi spune şi numele, machiajul semipermanent nu rezistă toată viaţa, ci doar 1-3 ani. Totul depinde de tipul de pigment, de calitatea lui, de cât de adânc în piele e introdus, dar şi de reacţia şi toleranţa fiecăruia la produs. Cu timpul, nuanţele pălesc.

Citeste si:

susra foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

6 nutrienți esențiali pentru pielea ta

Next:

Se poarta buclele! Cum faci să ai bucle perfecte

You may also like

Post a new comment