Machiaj nude, simplu și foarte sofisticat, în egală măsură

06 May of 2020

Delicat, aproape invizibil, un machiaj nude este elegant și sofisticat în același timp. Culori discrete și tușe fine, așa s-ar putea rezuma.

 

Arată superb atunci când e bine făcut. Unele femei îl consideră prea anost și aleg un machiaj mult mai structurat și plin de culoare. Discret cum e, acest tip de machiaj ascunde în spatele lui o artă, iar atunci când e realizat corect, și aduce un farmec aparte. Este potrivit oricărei vârste și în orice situație.

Hidratarea contează

Nude însemnă natural, iar un plus de prospețime dă și mai mult farmec. E musai să începi acest machiaj cu o bază bună de hidratare. Se aplică un serum, apoi o cremă hidratantăm iar după câteva minute, un fond de ten în aceeași nuanță cu a pielii sau o cremă BB. Aplică și pe zona T un strat ușor de pudră translucidă pentru a preveni luciul feței peste zi, iar pe pomeți o tușă fină de  fard iluminator.

Buze naturale

Asta nu însemnă să renunți la ruj, dar poți alege un gloss sau un ruj mat într-o nuanță cât mai apropiată de cea naturală. Fără contur și fără culori sclipitoare, buzele vor căpăta o senzualitate inocentă. Poți folosi și un gloss strălucitor, dar neapărat într-o notă neutră.

Trei accente pentru ochi

Ochii trebuie puși în valoare într-o notă neutră, puțin vizibilă, dar într-un cadru perfect. La machiajul nude este important să conturezi sprâncenele, să le adaugi volum și astfel să pui în valoare zona ochilor. Genele trebuie și ele definite, dar în mod natural, nu încărcate, folosind o mascara pentru volum și alungire. O tușă fină de bronz sau de roz pe pleoapa mobilă dă strălucire ochilor, deși machiajul abia dacă se observă. Folosește aceeași culoare pentru a sublinia pomeții! Este un truc foarte bun care este extrem de util când aplici un machiaj nude.

Citeste si: O poveste despre pantofii nude

Text: Luminița Tăbăran

Comments

comments

Previous:

Cum să ai o piele strălucitoare

trandafir femeie cu trandafir

Next:

Frumoasă ca un trandafir. Beneficiile rozelor pentru frumusețe

You may also like

Post a new comment