Machiaj de zi. Ce trebuie sa stii si cateva sfaturi bune

22 May of 2020

Aplicarea machiajului de zi cu zi este o procedură dificilă, care ocupă timp prețios. De aceea, îți arătăm ce trebuie să faci ca să arăți bine fără prea mult efort și cum să eviți aspectul de „zugrăvit“ pe care nicio femeie nu și-l dorește.

Când vine vorba de makeup se aplică aceeași regulă ca în modă: mai puțin este mai mult. Așadar mizează pe naturalețe și pune-ți în valoare cele mai frumoase trăsături ale tale. Sfatul dat de specialiști este să folosești produse cosmetice potrivite. Dacă pleoapele tale sunt nuanțate în mod natural în roz deschis, de exemplu, găsește o nuanță similară cu umbra ochilor. Dacă buzele tale arată bine, un ruj cu o nuanță naturală este perfect. Ține cont de cele de mai jos și vei arăta bine în fiecare zi.

 • Potrivește nuanța fondului de ten cu pielea de pe gât, dar ia în considerare și decolteul. Acest sfat te va ajuta să uniformizezi culoarea pielii și să nu pară că porți o mască. Nu uita: tenul este întotdeauna mai deschis la culoare decât gâtul sau decolteul. Dacă diferențele de nunață sunt mari, poți folosi un bronzer pentru ten, dar nu exagera.
 • Nu aplica niciodată fondul de ten înainte de a utiliza un primer sau o cremă hidratantă. aceste două produse nu doar că îți protejează pielea creând o barieră învizibilă, ci te ajută să obții un efect natural al modului în care arăți. În plus, fondul de ten va rezista mai mult timp în acest fel și nu există riscul de a se strânge pe față.
 • Nu folosi niciodată în zona ochilor un concealer mult mai deschis decât fondul de ten pentru că, în ciuda tendințelor, contrastul nu este estetic.
 • Dacă tenul tău este frumos de la natură, poți aplica fondul de ten cu degetele, alrfel este indicat să folosești pureței speciali sau pensule dedicate pentru o acoperire cât mai bună.
 • Nu zâmbi când te dai cu blush, pentru a aplica la locul potrivit produsul. De asemenea, o nuanță potrivită de blush te va face imediat mai atrăgătoare și va creea senzația unei figuri care radiază de tinerețe.
 • Când vine vorba de machiajul ochilor, alege mereu culori neutre sau nude. Ele dau senzația de aspect natural.
 • Smokey-eye atrage imediat atenția, însă acest tip de machiaj nu este potrivit pentru zi, el se folosește pentru a doua parte a zilei, în general la evenimente speciale.
 • Dacă ești nevoită să aplici din nou mascara, la ceva timp după ce ai realizat machiajul, folosește mai întâi o periuță curată și umezită care să curețe surplusul de mascara deja existent. Altfel, genele tale vor părea foarte încărcate și se vor lipi unele de altele.
 • Pentru un efect wow, folosește pentru machiaj de zi, un creion de ochi mai închis la culoare pentru pleoapa de sus și unul mai deschis la culoare pentru cea de jos.
 • Purtarea genelor false în timpul zilei nu este de dorit. Acestea creează aspectul de mască, de nenatural și efectul este pe măsură. Ele sunt potrivite seara, când lumina este difuză și când machiajul nu se vede atât de bine.
 • Rujul nude nu înseamnă că are aceeași nuanță cu tenul, el trebuie să aibă fie un ton mai închis, fie unul mai deschis. Altfel, vei arăta ușor fantomatic.
 • Niciodată nu folosi o culoare puternică pentru a contura buzele. Este o modă de mult apusă, care arăta oricum ciudat. Te îmbătrânește și în loc să-ți pună în valoare buzele senzuale, vei obține un look ieftin.
 • Când ai desăvârșit machiajul, folosește spray fixator. Este foarte important pentru ca opera ta de artă să reziste cât mai mult în timpul zilei.
 • Cumpără farduri în palete de culori pentru că se potrivesc cel mai bine între ele.
 • Curăță periodic ustensilele de makeup. Acestea adună bacterii care vor ajunge inevitabil pe fața ta, iar de aici la probleme dermatologice este doar un pas.
 • Verifică data de expirare a produselor.
 • Nu urma un trend de makeup care nu ți se potrivește, indiferent cât de interesant ți se pare.

Citește și: 5 greseli de machiaj

Articol exclusiv online, text: Luminita Tăbăran, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

trucuri de frumusete

Previous:

Soluții pentru dimineți grābite. Trucuri de frumusețe matinală

fata frumoasa, pielea uscata

Next:

Pielea uscată. Cum o tratăm. Câteva sfaturi foarte importante

You may also like

Post a new comment