Macesele, medicament natural exceptional

06 November of 2017

Macesele sunt un medicament natural exceptional. Macesul, reprezinta fructele trandafirului salbatic, si este una dintre cele mai importante surse de vitamina C naturala, depasind portocalele si fructele de kiwi in concentratia de vitamine. Fructul macesului are forma sferica sau elipsoidala, culoare portocalie in faza de parga si rosie sau rosie-portocalie la maturitatea deplina, pentru ca apoi, cand fructele incep sa se inmoaie, sa devina rosu inchis.

Prin continutul bogat de elemente vitale organismului, macesele pot face adevarate minuni pentru sanatate. Fructele macesului care se coc la inceputul toamnei, sunt bogate in vitamina C si alte tipuri de vitamine – A, B1, B2, P, K – si acid nicotinic. De asemenea, fructele macesului sunt bogate in zaharuri, acid citric, pectine, tannin.

Macesele sunt ideale pentru intarirea sistemului imunitar, astfel incat sa faca fata racelilor si gripei sezoniere, dar si infectiilor pulmonare.

Ceaiul de macese ajuta bacteriile benefice din organism, mai ales dupa un tratament cu antibiotice. Infuzia din frunze reduce febra, dar te si calmeaza in cazul in care esti foarte nervos. Din seminte se face un decoct diuretic, care ajuta in cazul tulburarilor tractului urinar si rinichii. De asemenea, acestea sunt bune si ca laxativ. Crampele musculare si durerile provocate de sindromul congestiei pelvine trec cu ajutorul acestei plante. Macesele mai au proprietati anti-inflamatoare si sunt utile in caz de osteoartrita.

Uleiul de macese iti ofera o stare de bine si este eficient impotriva stresului, depresiei si tensiunii, dar este si un veritabil elixir pentru piele. Uleiul contine acizi grasi esentiali, vitamina E, vitamina C si betacaroten, o forma a vitaminei A si are un rol in incetinirea procesului de imbatranire. Antioxidantii din compozitia sa au capacitatea de a intra in toate straturile pielii, iar vitamina C stimuleaza productia de colagen. Uleiul de macese ajuta la reducerea ridurilor fine si este un puternic hidratant si ajuta la eliminarea rosetii si a iritarii.

Una peste alta ai toate motivele din lume sa folosesti macesele pentru multiplele lor beneficii sub forma de pasta, ceai sau ulei de macese. In toate situatiile testeaza inainte daca nu esti sensibila sau alergica la acest medimanet natural.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Un aliat pentru dieta ta: bananele

Next:

Beneficiile postului. Purificare, reflectie, autoexaminare…

You may also like

Post a new comment