Lucruri pe care fiecare mamă și fiică ar trebui să le facă împreună

16 March of 2020

Când vorbim de relațiile de familie, nu există nimic asemănător cu legătura dintre mamă și fiică și nu de puține ori fetele cresc cu dorința de a fi ca mamele lor. Iată ce ai putea să faci împreună cu mama ta ca să vă consolidați relația:

1. Faceți o călătorie.
Alegeți un loc preferat și nu mai stați pe gânduri, plecați într-o aventură doar voi două. La mare, la munte, într-un oraș mare sau oriunde vă trece prin cap. Ideea este să găsiți o destinație care să fie plăcută de amândouă, iar experiența să fie amuzantă și deconectantă. Colindați muzeele, opriți-vă la o cafenea șic ca să savurați împreună o băutură caldă, mergeți prin magazine și probați diverse ținute. Bineînțeles, nu uita de poze, iar când ajungeți înapoi acasă formați din amintirile voastre un frumos album foto.

2. Încercați ceva nou.
Este mult mai ușor pentru oricine să nu-și părăsească zona de confort, însă efectele nu vor fi pe măsura așteptărilor. De aceea, este indicat ca voi două să vă găsiți o preocupare comună, pe care în mod normal nu o aveți. De exemplu, studiați ofertele de yoga, de fitness din centrele de sport pe care le aveți în oraș sau încercați să faceți un curs de teatru, de pictură etc. Orice activitate neobișnuită pentru voi vă va consolida relația pe care o aveți și va aduce numai beneficii. În plus, practicarea unui sport vă îmbunătățește și starea de sănătate, iar activitățile creative vă liniștesc mintea și sufletul.

3. Faceți voluntariat.
Mama ta este cea care te-a învățat ce înseamnă să fii generoasă și cum poți să faci bine sau să ajuți oamenii din jurul tău. Așa că găsește o organizație care face voluntariat pentru diverse categorii de persoane sau pentru o cauză nobilă și apucați-vă de treabă împreună. Faptul că realizați o astfel de activitate nu îi ajută doar pe cei cărora soarta nu le-a surâs, ci și pe voi pentru că sentimentul că te-ai făcut util sau că ai ajutat pe cineva fără să aștepți în schimb o răsplată este unul dintre cele mai frumoase din viață.

4. Gătiți împreună o masă copioasă pentru familie.
Puteți folosi cartea de bucate a bunicii și puteți „recompune“ un prânz sau o cină copioasă ca pe vremea ei. În plus, strângeți alături toată familia și bucurați-vă de timpul petrecut împreună, dar și de aromele de odinioară care se răspândeau prin casa de la țară a bunicii când era ora mesei. Nu este nevoie să pregătiți mâncare care necesită iscusință, efort și timp îndelungat, experiența de a găti vă aduce împreună și asta este important. Apoi, în timpul cinei sau al prânzului, depănați amintiri din copilărie și amuzați-vă împreună de experiențele frumoase pe care le-ați trăit.

5. Citiți o carte în același timp.
Este ca și cum ai avea propriul club de lectură, superselect din punctul de vedere al membrilor și fără toate întrebările și discuțiile mai mult sau mai puțin plictisitoare. Întreab-o pe mama ta ce carte și-a dorit să citească, dar nu a avut timp, ori alegeți-vă una din rafturile librariei. Evident, cartea trebuie să fie captivantă și, astfel, amândouă veți sta cu sufletul la gură ca să aflați ce mai face personajul preferat. Puteți să mergeți și la cinema împreună, însă savoarea unei cărți nu poate fi înlocuită niciodată de un film, indiferent de distribuție sau regie.

 

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com/Articol exclusiv online, text: Ada Oprea

Comments

comments

Previous:

O femeie puternică are în spate o mamă puternică

Next:

Ești sau nu o femeie ALPHA?

You may also like

Post a new comment