Lipidele trebuie să asigure aproximativ 25% din necesarul caloric al lăuzei

03 April of 2018

Luni, 2 martie, a avut loc cea de a doua ediție a seminarului „Slăbește sănătos după naștere! Doamna doctor Luiza Pîrvu, medic nutriționist specializat în dieta înainte, în timpul și după sarcină ne-a învățat o rutină nutrițională corectă și prietenoasă care să ne ajute să slăbim după naștere.

Pentru că programul tău este dat peste cap de venirea bebelușului, încearcă să nu îl lași totuși să te afecteze pe plan alimentar. Nu mânca în picioare, îmbucând tot ce apuci, ia mesele regulat, în liniște, fără să te grăbești.

Nu opta pentru un regim drastic. Corpul tău este oricum bulversat după atâtea schimbări. Nu este momentul să îl brutalizezi acum.

Este recomandat să mănânci cel puțin 2 fructe sau legume portocalii și verzi în fiecare zi.

Dimineață – consumă fibre și proteine slabe, care te ajută să menții senzația de sațietate și îți dau energie pentru toată ziua.

La prânz consumă cereale integrale, legume și proteine, la cina poți opta pentru paste integrale, proteine slabe și legume.

Plan alimentar- exemplu:

Dimineața :

  • pâine integrală cu semințe cu guacamole și ou fiert, câteva frunze de salată verde(care pot servi ca „farfuriuțe” pentru sos ).
  • Sau pâine unsă cu cremă de brânză ( sau, opțional, urdă amestecată cu iaurt ) în care am adăugat și mărar sau  câteva fire de pătrunjel, roșii crude sau uscate, măsline + salată verde, andive, spanac proaspăt.

Prânz:

  • Pilaf de quinoa cu legume (morcov, ardei gras, dovlecei) și carne de curcan, alături de o salată de spanac cu o linguriță de oțet balsamic și ulei ( sâmburi de struguri, rapiță, măsline, floarea soarelui, etc)
  • Sau boabe de năut, fasole boabe, salată verde, roșii,ardei, ulei de măsline, lămâie , bucăți de pește.

Cină:

  • paste integrale cu brânză slabă , roșii, dovlecei, etc sau paste cu pesto

Conferința a fost organizată de Asociația MedExperts. Mulțumim pe această cale partenerului nostru elmiplant, brandul care are grijă de sănătatea și frumusețea pielii noastre în fiecare zi.

Și nu în ultimul rând, mulțumim tuturor partenerilor media: Slab sau Gras, Tonica, Revista  Farmacia Ta, Centrul de Parenting, Recreativo, Bebeh.ro, Mama are Blog, Stilul meu de viata, Zece Lucuri,RahelaPetrescu.com, Romedic, MamicaActiva.ro,Babyspace.com.ro și PaginadePsihologie.ro. 

Despre Speaker

Dr. Luiza Pîrvu, Medic Nutriționist specializat în dieta înainte, în timpul și după sarcină

Dr. Luiza Pirvu este specializata in:

Dietoterapia și monitorizarea gravidei și a lăuzei

Dietoterapia și monitorizarea scăderii ponderale a adultului sănătos

Dietoterapia și monitorizarea pacientului cu afecțiuni cardio-vasculare, gastro-intestinale, renale, endocrinologice, etc.

Dietoterapia și monitorizarea pacientului cu deficient ale sistemului imunitar sau carențe de vitamine / minerale

Dietoterapia și monitorizarea pacientului subponderal

Dietoterapia și monitorizarea pacientului diabetic

Dietoterapia și monitorizarea pacientului cu tulburări de alimentație

Implementarea corectă și monitorizarea diverselor tipuri de regim vegetarian 

Despre Organizator

MED EXPERTS este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, independentă, care își propune promovarea inovației în medicină, informarea și educarea publicului larg în spiritul unui stil de viață sănătos, echilibrat.

În 2017 Med Experts a început campania “Arta de a trăi frumos și sănătos” care s-a concretizat în numeroase evenimente dedicate oamenilor preocupați de sănătatea lor, a familiei și a colegilor lor.

Peste 1000 de oameni s-au bucurat în 2017 de evenimente și workshopuri aplicate ce promovează prevenția și un stil de viață sănătos.

 

Comments

comments

Previous:

Investigații în timpul sarcinii

Next:

10 lucruri de facut inainte de a incepe scoala

You may also like

Post a new comment