Liniștea interioară. Cea mai bună cale care învinge stresul

22 January of 2016

Liniștea din interior. Nu trebuie să-ți schimbi complet viața pentru a găsi liniștea interioară. Micile pauze sunt de ajuns.

Înainte de odihna și relaxarea din zilele de vacanță sau de sărbătoare există mereu câte ceva de făcut, ceva care de cele mai multe ori ne stresează și ne solicită: curățenie, gătit, bagaje și multe alte mărunțișuri care presupun timp și nervi. Este practic imposibil să rămâi mereu relaxată în aceste condiții și câteodată explodezi.

Nu te învinovăți pentru acest lucru, este normal ca uneori să-ți pierzi controlul. Important este să treci cât mai repede peste aceste momente și să nu te scufunzi și mai tare în stres. Pentru asta există câteva metode simple și eficiente de relaxare: te vor ajuta să te simți mai liniștită și mai veselă.

Încearcă-le și tu:
Lauda de sine face bine!
Când ai griji până peste cap vei avea tendința să te vezi într-o lumină proastă – și te stresezi și mai mult. Mai bine spune-ți ceva drăguț. Amintește-ți cât de bine ai rezolvat multe lucruri. Te stimulează și te ajută!

Încordează-te conștient
Nu este o glumă: dacă încordezi intenționat anumiți mușchi și apoi îi relaxezi brusc, te vei simți imediat mult mai bine. Nu se vede din exterior: strânge degetele de la picioare cu toată forța timp de 4 secunde, apoi dă-le drumul brusc, ca o lovitură.

Bucurie parfumată
Uleiul eteric care se obține din floarea de ylang-ylang are două avantaje: este în același timp liniștitor și înviorează dispoziția. Este ideal când ai prea multe pe cap. Dacă nu-ți plac lămpile parfumate, miroase din când în când sticluța cu ulei!

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Alimente exceptionale cu efect antibiotic

Next:

Ora ceaiului, ora de relaxare

You may also like

Post a new comment