Limbajul trupului

02 December of 2015

Limbajul trupului este un mod foarte simplu de comunicare, dar pentru a-l înțelege trebuie să știi să vezi!

Umeri lăsați, picioare încrucișate, sprâncene ridicate, mâini ascunse sub masă… sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute semne ale limbajului non-verbal sau limbajul trupului. Corpul nostru poate spune mai multe decât limbajul verbal, pentru că limbajul trupului este instinctiv, spontan și nu minte.

Felul în care un mesaj comunicat prin viu grai acționează asupra interlocutorilor depinde în proporție de 55% de limbajul corporal, 38% de voce și tehnica vorbirii și doar 7% de conținutul celor spuse. Cu ajutorul spiritului de observație și al câtorva cunoștințe putem interpreta atitudinea, gestica și mimica oamenilor, având astfel acces la gândurile și sentimentele lor.

Citeste si: Trecut, prezent sau viitor. Unde-i fericirea?

Privirea: privește mereu zâmbind către cel cu care vorbești (nu te holba, pentru că pare amenințător), astfel îi semnalezi interesul. Dacă zâmbește și el, s-a stabilit mai mult decât primul contact vizual.

Punctul de atingere: când vorbești cu cineva de care ești interesată, apropie-te din ce în ce mai mult de acel om! Dacă te primește în zona lui de confort, aflată la o lungime de braț de el, și nu se retrage, înseamnă că se simte bine în compania ta și îți caută atenția.

Poziția corpului: dacă partenerul tău se află pe aceeași lungime de undă cu tine, va adopta deseori poziția ta, oglin­dindu-te astfel inconștient. Asta îl face simpatic.
Gestica: în timp ce faceți cunoștință fii atentă la brațele și la mâinile lui! Cine acționează cu ele la înălțimea pieptului se prezintă față de celălalt deschis la nou. Brațele încrucișate indică, dimpotrivă, retragere și dezinteres.

Citeste si: Caută Sfaturi de psihologie

Hainele: mizează pe efectul de semnal al modei și machiajului! Așa că alege un top sexy în locul unui tricou lălâu, pantofi eleganți în locul pantofilor sport și un ruj viu în locul unui ten palid. Deseori detaliile sunt cele care atrag atenția.

Când te cerți. Datul ochilor peste cap: trece drept semn al disprețului. Înseamnă că nu ești luată în serios cu ceea ce spui. O bărbie ridicată și trăsăturile asimetrice ale feței (de exemplu, un colț al gurii ridicat sau ochi care nu sunt la fel de deschiși) indică, de asemenea, o subevaluare.

Față roșie: în afara senzației de rușine, și furia, supărarea și enervarea duc la înroșire. Dacă partenerul de discuție își schimbă culoarea feței în timpul certei, fii atentă că situația amenință să iasă de sub control!
Gesturi-pistol: acest gest, ca și mâna strânsă pumn sunt semne ale agresivității și vestitori ai atacurilor verbale.
Datul din mână: la fel ca și scuturatul din cap, este expresia refuzului.

Brațe încrucișate: o poziție tipică de apărare și de respingere, prin care partenerul spune: „Lasă-mă în pace!”

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

hobby, fotograf, femeie fotograf, aparat de fotografiat

Previous:

De ce trebuie sa ai un hobby

Next:

Leru-i ler si cand esti trista

You may also like

Post a new comment