Liftingul facial la 25 de ani

23 June of 2015

© Maridav / Fotolia

© Maridav / Fotolia

Atunci când vorbim despre aspectul feței, cele mai întâlnite probleme pe care le întâmpină atât femeile cât și bărbații sunt ridurile și pielea lăsată. Primele semne ale bătrâneții se văd în general în jurul vârstei de 25 de ani, însă pot apărea și mai devreme, în funcție de factori precum expunerea la soare, viciile, îngrijirea necorespunzătoare și chiar predispoziția genetică. Pentru a opri timpul în loc, din ce în ce mai multe femei apelează la intervențiile chirurgicale, menite să redea chipului un aspect tânăr.

„Dacă pentru riduri mai există și varianta injectarilor cu botox, în cazul în care avem de-a face și cu piele lăsată, cu migrarea grăsimii și schimbări la nivelul sprâncenelor, este recomandat liftingul facial. Prin această intervenție practic se întinde și se înlătură surplusul de piele, se reașează trăsăturile în poziția inițială, se reface stratul de grăsime, iar când dorim rezultate de lungă durată, este nevoie și de retensionarea mușchilor faciali”, explică
Dr. Chirurg Estetician Călin Doboș.

Vârsta recomandată pentru un lifting facial
Femeile care apelează la liftingul facial au de obicei vârsta trecută de 30 de ani, însă există diferite tipuri de lifting care se pot realiza și la o vârstă mai fragedă. Schimbările de la nivelul central al feței apar mai devreme decât cele de la nivelul inferior. Astfel, lăsarea pomeților e primul semn de trecere a timpului, iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediază această situație. Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu vârste mai mari de 35 de ani, ajutând la reducerea aspectului ridurilor adânci și a pielii lăsate de la nivelul mandibulei și al gâtului, redând fermitatea și aspectul tânăr. În același timp, liftingul frontal reduce sau elimină ridurile adânci din regiunea frunții, iar liftingul temporal se practică pentru a ridica partea externă a sprâncenelor.

Cum se realizează liftingul facial
Liftingul centro-facial 3D se realizează sub anestezie generală, iar operația durează aproximativ 2-3 ore. Scopul acestei intervenții este acela de a ridica o
brazul din porțiunea mijlocie a feței și de a-l repoziționa mai sus, prin aplicarea unor fire resorbabile sau aunor mici implante resorbabile cu dinți, care ajută menținerea pomeților în noua poziție. Acest tip de lifting vizează regiunea dintre pleoapa inferioară și colțul gurii. Liftingul facial inferior este indicat în întinerirea treimii inferioare a feței, unde apar probleme precum adâncirea șanțurilor în obraji și în jurul gurii, piele căzută în exces la nivelul obrajilor, liniei mandibulei și gâtului. În cazul în care incizia se realizează doar în jurul urechii, intervenția este una de minilifting, în timp ce o incizie prelungită pe linia părului și spre ceafă se realizează în cazul unui lifting complet. Pielea și mușchii superficiali ai mimicii se ridică, se ascensionează și se fixează, iar excesul de piele este îndepărtat. În cazul liftingului frontal se realizează o incizie care se întinde între urechi, prin pielea păroasăa capului. Prin operație se elimină pielea în exces, iar funcția și activitatea mușchilor frontali este întreruptă. Țesuturile se fixează apoi în noua poziție, intervenția durând una sau două ore. Pentru ridicarea sprâncenelor se realizează liftingul temporal, ale cărui incizii se fac în zona părului.

Cât durează recuperarea
După intervenții se aplică bandaje sau o mască facială care au rolul de a facilita vindecarea și de a asigura confort și suport în perioadă postoperatorie. Durerile sunt absente, eventual minime și cedează cu ajutorul calmantelor obișnuite, însă, ca în cazul oricărei operații chirurgicale, pot apărea umflături și vânătăi. În cazul în care au fost aplicate tuburi de drenaj, acestea se îndepărtează la o zi-două după operație, în timp ce firele se scot la 7-10 zile. Sunt de evitat exercițiile fizice pentru două-trei săptămâni. Rezultatele intervenției devin evidente în trei săptămâni, rezultatul final urmând să se vadă în următoarele 5-6 luni. Liftingul facial nu poate opri procesul de îmbătrânire, însă reduce semnificativ aspectul pielii lăsate și redă aspectul tineresc în anii ce vor urma. (PR)

Comments

comments

Previous:

Anemia, o problemă care se tratează ușor

Next:

Candidoza – tot ce trebuie sa stii despre aceasta infectie

You may also like

Post a new comment