44% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. Hai să contribuim la schimbarea statisticii!

21 August of 2020

Începerea anului școlar reprezintă pentru părinți, dar și pentru copii, o provocare. Pentru unele familii, cele mai importante decizii sunt despre alegerea celei mai potrivite școli, despre rechizitele de care au nevoie și despre care părinte îl ajută pe cel mic cu temele la diverse materii. Însă, pentru alte familii, cea mai mare provocare este să își permită financiar să își ducă copiii la școală și să le ofere condițiile minime pentru a putea studia.

Sistemul de educație din România produce adesea inechități. De exemplu, un copil de 15 ani de la sat are un nivel de cunoștințe echivalent cu un copil de 12 ani din mediul urban. În plus, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional, conform ultimilor teste PISA, iar în 2018 România avea una dintre cele mai mari rate de abandon școlar din Uniunea Europeană, adică 16,4%. Acestea sunt doar câteva dintre problemele a căror soluție este implicarea activă a noastră, a tuturor.

Pentru că toți elevii din țara noastră ar trebui nu numai să se bucure la fel de mult de începerea școlii, dar și să aibă oportunități de învățare egale, Lidl susține eforturile Teach for Romania de a crește calitatea educației în țara noastră.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală care, prin programele sale, își propune să ridice nivelul calității educației pentru toți copiii români, inclusiv cei din mediile vulnerabile. De șapte ani, Teach for Romania recrutează și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pornind de la cele mai vulnerabile școli din România.

Alegerea rechizitelor poate fi un pas spre un viitor mai bun pentru copiii din programul Teach for România

În pregătirea pentru începerea școlii, rechizitele achiziționate de părinți reprezintă șansa copiilor din medii vulnerabile de a începe cursurile alături de profesori și învățători bine pregătiți. Până pe 30 august, pentru fiecare produs achiziționat din oferta “Școală în coolori vesele”, Lidl donează 1 leu programului Teach for România pentru educația copiilor din școlile dezavantajate. În anul școlar 2019-2020, profesorii susținuți de Teach for Romania au predat în 108 școli din 18 județe și au predat pentru 10.000 de elevi. Anul acesta, și-au propus mai mult – măresc numărul profesorilor din program și adaugă șase noi județe pe harta Teach for Romania, pentru a aduce o educație de calitatea și șansa unui vitor mai bun mai multor copii.

Pregătirea ghiozdanului cu cele mai colorate rechizite

Gama „Școala în coolori vesele” este disponibilă în toate magazinele Lidl din țară și include rechizite, cărți de activități, dar și accesorii utile precum penare echipate sau truse pentru pictat. În plus, pentru stimularea creativități copiilor, părinții pot găsi și  o serie de jocuri educative și instrumente de învățat ajutătoare. De exemplu, o numărătoare colorată, o tablă digitală de scris, un puzzle sau un set de cărți educative pot face învățarea mai distractivă pentru cei mici.

Produsele din ofertă pot fi consultate și în catalogul online disponibil aici: https://www.lidl.ro/back-to-school.

 

Comments

comments

sabon colectia mango kiwi

Previous:

Noua colecție Sabon, Mango – Kiwi, esențială pentru o vară perfectă!

adio zahar

Next:

“ADIO, ZAHĂR!”de MollyCarmel – cartea care te va ajuta sa renunti complet la diete și sa scapi de kilogramele în plus!

You may also like

Post a new comment