Licori naturale care te ajută să pierzi în greutate

08 May of 2018

Grație antioxidanților valoroși pe care îi conține, ceaiul este folosit atât în scop curativ, pentru sănătate, cât și pentru diferite tratamente de înfrumusețare.

Dietă, sport, înfometare și câte și mai câte metode de slăbit nu încercat noi, femeile, când costatăm că rochia preferată nu mai cade la fel de bine ca primăvara trecută. Pierderea kilogramelor pe care le considerăm excedentare n-ar trebui să fie atât de chinuitoare și tocmai de aceea este bine să avem la îndemână aliați de încredere. Ceaiurile, pentru că despre ele este vorba, sunt perfecte pentru această etapă în care îți dorești cu ardoare să slăbești.

1 Mate

Cunoscut în întreaga lume, ceaiul mate, o vedetă în America Latină, este potrivit pentru a topi kilogramele în plus. Pe lângă minerale și vitamine, acesta conține cofeină și saponine care contribuie la o dinamizare a metabolismului, asigurând astfel o ardere rapidă a caloriilor. În plus, în trecut mate era folosit pentru a suprima senzația de foame.

2  Ceai alb

Are un gust mai delicat decât alte feluri de ceai, tocmai pentru că e mai puțin prelucrat decât cel verde sau cel negru. În același timp, este de două ori mai puternic decât celelalte două sortimente. Substanțele sale active au un rol benefic asupra pielii (o fac mai catifelată și luptă împotriva ridurilor)și acționează direct asupra celulelor de grăsime. Cu ajutorul ceaiului alb, organismul tău va stoca mai puțină grăsime, iar tu vei slăbi cu ușurință.

3 Ceai de sunătoare

Pe lângă efectul antidepresiv asupra organismului, ceaiul de 
sunătoare este perfect când vrei să scazi în greutate. Sunătoarea stimulează eliberarea serotoninei, cunoscută și sub denumirea de hormonul fericirii, și acționează împotriva poftelor alimentare. Așa că, în loc de ciocolată, tort sau prăjituri cu bezea, bea un ceai de sunătoare, care îți stimulează voința și motivația pentru a continua dieta de slăbire.

4 Oolong

Este un ceai semifermentat, mai puțin bogat în teină decât sortimentele verzi. El se situează undeva la granița dintre ceaiul verde nefermentat și ceaiul negru complet oxidat. Conține printre cele mai ridicate concentrații de antioxidanți și minerale benefice organismului. Ceaiul oolong aduce doar patru calorii. În China, spre exemplu, se obișnuiește a se ofere ceai în timpul meselor bogate în alimente grase.

5 Ceai de ghimbir

Are nume­roa­se efecte pozitive asupra orga­nis­mului: ajută la detoxificare, stimulează metabolismul și digestia. În plus, el ameliorează stările de greață și sprijină sistemul imunitar. E ideal pentru persoanele care încep o dietă și care se confruntă din când în când cu perioade în care își pierd mo­ti­vația. Este indicat să-l bei după fie­care masă, pentru a constata 
bene­ficii în scurt timp.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Cele mai bune
 surse de proteine pentru femei

Next:

Dieta alcalină: mănânci cât vrei 
și slăbești

You may also like

Post a new comment