Grație antioxidanților valoroși pe care îi conține, ceaiul este folosit atât în scop curativ, pentru sănătate, cât și pentru diferite tratamente de înfrumusețare.
Dietă, sport, înfometare și câte și mai câte metode de slăbit nu încercat noi, femeile, când costatăm că rochia preferată nu mai cade la fel de bine ca primăvara trecută. Pierderea kilogramelor pe care le considerăm excedentare n-ar trebui să fie atât de chinuitoare și tocmai de aceea este bine să avem la îndemână aliați de încredere. Ceaiurile, pentru că despre ele este vorba, sunt perfecte pentru această etapă în care îți dorești cu ardoare să slăbești.
1 Mate
Cunoscut în întreaga lume, ceaiul mate, o vedetă în America Latină, este potrivit pentru a topi kilogramele în plus. Pe lângă minerale și vitamine, acesta conține cofeină și saponine care contribuie la o dinamizare a metabolismului, asigurând astfel o ardere rapidă a caloriilor. În plus, în trecut mate era folosit pentru a suprima senzația de foame.
2 Ceai alb
Are un gust mai delicat decât alte feluri de ceai, tocmai pentru că e mai puțin prelucrat decât cel verde sau cel negru. În același timp, este de două ori mai puternic decât celelalte două sortimente. Substanțele sale active au un rol benefic asupra pielii (o fac mai catifelată și luptă împotriva ridurilor)și acționează direct asupra celulelor de grăsime. Cu ajutorul ceaiului alb, organismul tău va stoca mai puțină grăsime, iar tu vei slăbi cu ușurință.
3 Ceai de sunătoare
Pe lângă efectul antidepresiv asupra organismului, ceaiul de sunătoare este perfect când vrei să scazi în greutate. Sunătoarea stimulează eliberarea serotoninei, cunoscută și sub denumirea de hormonul fericirii, și acționează împotriva poftelor alimentare. Așa că, în loc de ciocolată, tort sau prăjituri cu bezea, bea un ceai de sunătoare, care îți stimulează voința și motivația pentru a continua dieta de slăbire.
4 Oolong
Este un ceai semifermentat, mai puțin bogat în teină decât sortimentele verzi. El se situează undeva la granița dintre ceaiul verde nefermentat și ceaiul negru complet oxidat. Conține printre cele mai ridicate concentrații de antioxidanți și minerale benefice organismului. Ceaiul oolong aduce doar patru calorii. În China, spre exemplu, se obișnuiește a se ofere ceai în timpul meselor bogate în alimente grase.
5 Ceai de ghimbir
Are numeroase efecte pozitive asupra organismului: ajută la detoxificare, stimulează metabolismul și digestia. În plus, el ameliorează stările de greață și sprijină sistemul imunitar. E ideal pentru persoanele care încep o dietă și care se confruntă din când în când cu perioade în care își pierd motivația. Este indicat să-l bei după fiecare masă, pentru a constata beneficii în scurt timp.
Citeste si:
- Care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir?
- Ce contine ghimbirul si de ce este sanatos
- Ghimbirul. Cum il folosesti ca sa profiti de puterea lui
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Cele mai bune surse de proteine pentru femei

Next:
Dieta alcalină: mănânci cât vrei și slăbești
You may also like
-
18 Apr
Cum slabesti 6 kilograme in 10 zile. Dieta de 1200 de calorii
NutrițieCum slabesti 6 kilograme in 10 zile? Una dintre cele mai bune solutii este dieta ...
-
09 Jun
Dieta Sirtfood: cum a slăbit Adele 22 de kilograme
NutrițieDieta Sirtfood a devenit rapid preferata europenilor și este renumită, nu doar pentru că celebra ...
-
14 May
Dieta mediteraneeana si tot ceea ce trebuie sa stii despre aceasta
NutrițieConsiderată cea mai sănătoasă din lume, dieta mediteraneeană abundă în fructe, legume, cereale integrale și ...
-
06 Oct
Fă-ți propria dietă pentru slăbit. Sunt cele mai eficiente
NutrițiePropria dietă de slăbit, făcută după câteva reguli de bază, este cea mai bună cale ...