Leru-i ler si cand esti trista

16 December of 2015

Se vorbește din ce în ce mai mult despre cât de deprimantă este perioada sărbătorilor pentru cei ce sunt singuri sau pur și simplu triști, părăsiți sau în doliu. Pentru ei urarea “Crăciun fericit!” nu este altceva decât reamintirea faptului că de Crăciun datoria omului este să fie fericit, iar lor le este cu neputință… numai că lucrurile nu stau deloc așa!

Nimeni nu este obligat să fie fericit și să aibă sărbători exuberante bune de documentat pe Facebook! De multe ori viața ne pune în situații în care pur și simplu nu ne vine să sărbătorim. Și atunci cum să treci prin dificilelele zile de vacanță?

1. Acceptă că nu-i lucru ușor… dar și asta va trece, există viață și după Crăciun!

2. Fă ceva bun și frumos pentru un necunoscut, dă de pomană dacă ai acest impuls, sau măcar fii amabilă și zâmbește chiar acelora care, în vârtejul pregătirilor pentru Crăciunul lor perfect în familia lor perfectă uită de multe ori de umanitatea din jur și o calcă în picioare sărbătorește. Este un balsam pentru sufletul tău!

3. Sună un prieten cu care nu ai mai vorbit de mult timp… toți se bucură să afle că oamenii își amintesc de ei!

4. Fă-ți un cadou, cumpără-ți ceva ce dorești, oferă-ți ceva bun de mâncare și un film relaxant, amuzant. Dă o șansă celor mai stupide comedii… s-ar putea să fii surprinsă ce poftă ai de râs și cât de bine îți face!

Și mai ales amintește-ți că niciodată Crăciunul nu are de ce să fie o obligație, deoarece el este un dar… o șansă de înnoire, de viață mai bună. Curând se schimbă și anul, poate și norocul!

În loc de final repetă după mine: ”Nimeni nu este perfect! Nimeni nu este pe deplin fericit, iar fericirea violenta din reclame este doar o poza, o imagine lipista de conținut! oamenii reali sunt exact așa ca și tine, cu limite, imperfecțiuni, slăbiciuni și tristeți. Dincolo de toate acestea ține mine că fericirea nu este o stare continuă ci suma unor momente mici care depind numai și numai de tine!”

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Limbajul trupului

Next:

Obiceiurile simple, te fac fericita

You may also like

Post a new comment