O legendă dată uitării: Băile Herculane

03 May of 2012

Foto: Cristian Niculescu


Un tărâm de basm pierdut printre ruine se remarcă datorită istoriei sale bogate și unei naturi virgine

Se spune că fiul lui Zeus și al unei muritoare pe nume Alcmene, poreclit Heracle de către prorocitoarea Pitia, a trecut prin bazinul Văii Cernei într-unul din drumurile sale spre Pontul Euxin (Marea Neagră). Aici, eroul elen a învins balaurul de la Cheile Corcoaiei, scăldându-se apoi în minunatele izvoare termale, ce aveau să formeze începând cu secolul al II-lea după Hristos celebra stațiune Băile Herculane.

Foto: Cristian Niculescu


Facilități balneo
Considerată de către mulți turiști cea mai frumoasă stațiune balneară din România, Băile Herculane se află situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de peste 160 de metri și la doar 25 km de granița cu Serbia. Cu un climat depresionar intramontan, cu numeroase ape minerale și hipertermale, stațiunea oferă variate posibilități de tratament prin proceduri de hidrotermoterapie, saună, electroterapie sau chiar kinetoterapie.

Foto: Cristian Niculescu


Prin împrejurimi
Constituit pentru prima oară în 1932 ca rezervație floristică și peisagistică, Muntele Domogled a fost înglobat la începutul anilor ’90, alături de un întreg bazin hidrografic, în structura Parcului Național Domogled – Valea Cernei. Cele peste 60.000 de hectare reprezintă prin biodiversitate o rezervație floristică și faunistică unică în întreaga lume. Dacă iubești natura și vrei să uiți pentru un timp de tumultul orașului, poposește pentru câteva zile în inima verde a Cernei.

Foto: Cristian Niculescu


Transport și cazare: Cei care fac drumul de la București la Băile Herculane se pot abate după localitatea Orșova, de-a lungul Clisurii Dunării, într-un peisaj și o natură sublime. Distanța din Capitală până la Herculane este de puțin peste 400 de km. Cazarea în stațiune nu lipsește, pensiuni și hoteluri noi construite așteptându-și clienții la prețuri între 100 și 200 de lei camera dublă, cu mic dejun inclus.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Destinații buzoiene: Ciolanu – Măgura

Next:

Slănic Prahova

You may also like

Post a new comment