Lectură pentru… relaxare

23 November of 2009

O carte despre micuțele prietene îmblănite

Foto: Ed. Humanitas

Foto: Ed. Humanitas

Autorul, cunoscut și apreciat poet, eseist și traducător contemporan, compune prin intermediul cărții de față o prezentare a unor feline de casă aparținând diferitelor personalități ale istoriei. Pisica de Cheshire a lui Lewis Carroll, Motanul-Încălțat al lui Perrault sau pisica de la curtea imperială a Japoniei fac parte din multitudinea personajelor principale, având caractere și stiluri comportamentale diferite, într-un tratat, aparte ca subiect și mod de abordare.

(Șerban Foarță, Mic tratat de pisicologie,

Humanitas)

Spionaj și dezvăluiri senzaționale ale agenților speciali SAS

Foto: Ed. Meteor Press

Foto: Ed. Meteor Press

O nouă apariție a seriei SAS semnată Gerard de Villiers, „Poloniu 210“, prezintă aventura lui Malko Linge în Rusia, în perioada guvernării lui Vladimir Putin. Acțiunea urmărește firul uciderii spionului Aleksandr ­Litvinenko. Romanul abundă de planuri secrete, asasinate, urmăriri, mister și dragoste. Nu lipsesc femeile frumoase și influente care oferă ­prin rolul lor „sarea și piperul“ întregii narațiuni.

(Gerard de Villiers,

SAS. Poloniu 210,

Meteor Press)

Metode neobișnuite în inducerea unor ­stări de bine

Foto: Ed. Meteor Press

Foto: Ed. Meteor Press

Conform unor studii efectuate, flacăra violetă reprezintă o energie spirituală de înaltă frecvență care ajută la o transformare spirituală, vindecând răni din vieți trecute și asigurând protecție. Experimentele, utilizarea și cei nouă pași pentru a pune flacăra în acțiune, le aflați doar din carte…cel puțin, așa susține autoarea!

(Elizabeth Clare Prophet,

Flacăra violetă ptr. vindecarea corpului, a minții și a sufletului,

Meteor Press)

Cele patru căi de obținere a iluminării în ­religia budistă

Foto: Ed. Irecson

Foto: Ed. Irecson

Pentru cei care doresc să pătrundă pe calea iluminării în budism, autorul oferă patru direcții distincte: toate lucrurile sunt efemere și nu există nicio substanță esențială care să fie permanentă, toate emoțiile produc durere și suferință și nu există emoție care să fie plăcere pură, toate fenomenele sunt iluzorii și vide, iar iluminarea este dincolo de concepte, neexistând rai perfect.

(Dzongsar Jamyang Khyentse,

Ce înseamnă să fii budist,

Irecson)

Un oraș Miami altfel, încărcat cu acțiune și umor la cote maxime

Foto: Ed. Leda

Foto: Ed. Leda

O atractivă comedie a erorilor, în care Dave Barry trasează cu mult umor, pe parcursul narațiunii, caracterele inedite ale unor personaje, încadrate în categoria emigranților, mafioților sau a polițiștilor, parte a celor mai diverse medii sociale. Cu o acțiune descrisă într-un stil inconfundabil, plin de amuzament, autorul alătură firului epic și evenimente extreme, de tipul bombei nucleare sau al avioanelor deturnate.

(Dave Barry, Belea mare,

Leda)

Comments

comments

Previous:

Decorațiuni festive

Next:

Un miez de lectură… captivant

You may also like

Post a new comment