Lecția de stil: cu tact, pe tocuri

08 May of 2018

Îi adorăm, ne subțiază optic silueta, ne transformă în prințese contemporane sexy. Pantofii cu toc fac într-adevăr minuni dacă știi să-i porți cum se cuvine. Unele femei sunt talente înnăscute când vine vorba de un pas grațios la înălțime, pe când altele au nevoie de răbdare și perseverență pentru a obține efectul scontat.

Dă-i unei femei 
pantofii potriviți și ea va cuceri lumea“, spunea Marilyn Monroe referindu-se probabil nu doar la basmul copilăriei noastre, Cenușăreasa, ci și la eleganții stilettos cu tocuri înalte. Iar ea, cu siguranță, știa care sunt regulile de aur pentru un mers perfect, de catwalk. Tu le cunoști?

1 Cu pași mici

Am văzut de foarte multe ori femei pe tocuri care arătau ca acrobații pe catalige. Dacă efectul vizual nu este unul natural, renunță sau învață să mergi frumos. Fă pași mici, ușori, fără să îndoi genunchii excesiv. Vei vedea că, pe măsură ce înălțimea tocului crește, scade lungimea pașilor.

2  Pășește corect

În mod normal, când calci desculță, primul care ajunge pe pământ este călcâiul și abia apoi vârful piciorului. Aceeași regulă se aplică și când porți tocuri. Excepție face mișcarea la urcatul scărilor. Eticheta cere ca doar zona degetelor să atingă treapta, niciodată întreaga talpă.

3  Stai dreaptă

Unul dintre cele mai importante aspecte când ne referim la un mers elegant, de felină este poziția corectă a spatelui. În plus, dacă stai adusă de umeri, care mai este ideea de a purta tocuri?! Ba, mai mult, când mergi, trebuie să lași senzația că te simți confortabil și că ești încrezătoare în forțele proprii. Exercițiile care te ajută să ții coloana dreaptă sunt cele de pe vremuri, când domnișoarele erau obligate 
să țină pe cap o carte în timp ce pășeau grațios.

4  Urmărește linia

Fotomodelele merg legănat datorită pașilor pe care-i fac. Este ca și cum acestea ar urmări o linie dreaptă invizibilă, pe care trebuie s-o calce cu îndârjire și fără abateri.

5  Exersează

Cel mai bun loc în care poți exersa mersul pe tocuri este acasă. Ideal ar fi să faci asta în fața unei oglinzi și nu la ore nepotrivite, ca să nu deranjezi vecinii. Ei nu au nicio vină că tu exersezi. Încearcă suprafețe diferite: parchet, gresie, covor. Diversele texturi te vor ajuta să-ți formezi un mers frumos și nu uita că pe asfalt se simte altfel.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Oglinda, oglinjoara … si o poveste despre frumusete

Next:

6 uleiuri naturale miraculoase

You may also like

Post a new comment