Leacuri naturale pentru dureri de cap

30 May of 2016

Leacuri naturale pentru dureri de cap – Fiecare dintre noi se plânge, din când în când, de dureri de cap. De cele mai multe ori durerea este cauzată de o tensiune musculară. O aspirină, un paracetamol sau o compresă rece pe tâmple sunt măsuri simple care adeseori ameliorează disconfortul. Cauzele crizelor pot fi diverse: oboseală, stres, emoții, conflicte, consumul unor alimente (abuzul de alcool, de ciocolată, de mâncăruri prea grase), lipsa ori excesul de somn, încăperile neaerisite, dezechilibrele hormonale (în special la femei), etc. Uneori, adoptarea unui regim de viață sănătos conduce la rărirea crizelor, dar această măsură nu este întotdeauna eficientă.

Unele persoane se confruntă frecvent cu asemenea dureri de cap banale, ce pot fi mai mult sau mai puțin intense. Dacă sunteți și dvs. în această situație, atunci ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a vă îndopa cu calmante. În primul rând, pentru că, luându-le des, există pericolul ca organismul să se obișnuiască cu medicamentele, astfel că ați putea ajunge în situația de a înghiți câte trei pastile o dată pentru a scăpa de o banală durere de cap. În al doilea rând, pentru că medicamentele sunt subs-tanțe chimice care suprasolicită ficatul și rinichii și pot avea efecte secundare deseori neplăcute.

O soluție lipsită de riscuri prntru dureri de cap: remediile naturale. Sunt simplu de preparat, sunt eficiente și extrem de blânde cu organismul.

Infuzii de plante
Crețușca este supranumită și aspirina naturală. Se utilizează sub formă de infuzie, dar, atenție, planta nu se fierbe pentru că se distrug salicilații. Se pune o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită și se lasă să infuzeze 7 – 10 minute. Se beau 3 – 4 căni pe zi între mese. Cre-țușca este eficientă și în tratarea durerilor reumatismale, a celulitei, a gutei și a arteriosclerozei.

Lavanda este recomandată pentru ameliorarea migrenelor și a vertijului. Se beau 3 căni pe zi, între mese. Infuzia se prepară cu o linguriță de flori la 200 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul și se lasă să infuzeze 
10 minute, apoi se strecoară.

Menta. Se pun 2 lingurițe de mentă la 500 ml de apă 
fiartă, se acoperă vasul și se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 
3 căni pe zi.

Ceaiul verde. Bogat în tanine, ceaiul verde ameliorează rapid durerea de cap cauzată de lipsa de somn sau de oboseală, cu condiția să fie băut aproape fierbinte. Se prepară cu 2 lingurițe de ceai la 500 ml de apă, se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară și se îndulcește cu 10 cubulețe de zahăr. Pentru un plus de savoare puteți adăuga și câteva frunze de mentă.

Busuiocul. Este eficient în durerile de cap cauzate de anxietate, de stres și de oboseală. Puneți o linguriță de frunze sau de flori de busuioc în 200 ml de apă clocotită, lăsați să infuzeze 10 minute, apoi strecurați. Se beau 2 - 3 căni pe zi.

Mușețelul. Combate eficient durerile de cap cauzate de oboseală sau de răceală. Se pun 2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă fierbinte, se 
lasă să infuzeze 10 – 15 minute, apoi se strecoară. Pentru un efect mai puternic se adaugă și sucul de la 2 – 3 felii de lămâie. Se beau 2 - 3 
căni de infuzie pe zi.

Cataplasma 
cu argilă
Puneți câteva linguri de argilă uscată într-un bol și tur-nați puțină apă peste ea. Acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie și lăsați să stea așa câteva ore. Dacă pasta obținută e prea tare, mai adăugați puțină apă, iar dacă, dimpotrivă, este prea moale, mai puneți puțină argilă. Apoi, cu ajutorul unei spatule de lemn, întindeți pasta pe o bucată de pânză curată sau între două foi de varză, având grijă ca stratul de argilă să aibă 1 – 2 cm. Puneți cataplasma pe frunte. Înlocuiți cataplasma atunci când argila a devenit dură
și uscată.

Remedii diverse
Băile fierbinți la picioare sunt un remediu eficient împotriva durerilor cronice de cap. În fiecare seară, înainte de culcare, țineți picioarele în apă caldă (40 – 45° C) timp de 15 minute. Repetați procedura în fiecare seară, timp de 2 – 3 săptămâni.
Aplicați pe tâmple câteva felii de lămâie sau două jumătăți de ceapă învelite în câteva straturi de tifon.
Aplicați pe frunte și pe tâmple o compresă umezită cu apă rece, pe care ați vărsat câteva picături de ulei esen-țial de mentă.
Masaj. Amestecați 100 ml de ulei de măsline cu 50 de picături de ulei esențial de lavandă și 30 de picături de ulei esențial de mentă.
Atunci când vă doare capul, uti-lizați această soluție pentru a vă masa tâmplele, ceafa și fruntea.
Unele persoane care suferă de migrene reușesc să scape de durere respirând încet și regulat într-o pungă de hârtie: punga se ține strânsă în jurul gurii și a nasului (nu țineți punga foarte strânsă, pentru a lăsa să pătrundă și ceva aer proaspăt). Respirând într-o pungă de hârtie (niciodată într-una de plastic) crește nivelul de dioxid de carbon în vasele de sânge, lucru care le este de folos unor persoane atunci când se confruntă cu o criză de migrenă. Încercați și dvs., dar, dacă după câteva ins-pirații nu simțiți nicio ame-liorare a durerii, nu insistați.

Încercați remediile când migrenele sau banale dureri de cap nu vă dau pace!

 

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Simptome ale anemiei pe care nu le stii

Next:

Adevarul despre colesterol

You may also like

Post a new comment