Laurent Tourette: „Cred că am făcut mereu cele mai bune alegeri!“

05 January of 2010

A venit în România în anul 2004 și este ambasador oficial al L’Oreal Paris. A primit acest titlu după o serie de succese, devenind întâi campion al Franței la coafură, apoi campion european și mondial.

Locul nașterii? M-am născut la Reole, un mic oras celebru prin tradiția de vinuri, la 60 de km de Bordeaux, pe 15 februarie 1966, la 7.30 dimineata.

Cea mai frumoasă amintire din copilărie? Cum orașul meu natal era aproape de Atlantic, mergeam foarte des la mare, împreună cu părinții și cu fratele meu, Phillip, care este mai mic cu doi ani decât mine. Am și acum foarte vie în minte libertatea pe care mi-o inspirau zilele petrecute pe plajă, sub soarele fierbinte.

Temperament? Am un temperament coleric, mă aprind foarte repede, dar îmi și trece la fel de repede. Acest lucru se întâmplă pentru că sunt perfecționist și vreau să iasă totul impecabil.

 

Foto: Laurent Tourette

Slăbiciune? Defectul meu este că nu pot să spun niciodată „nu“. Nu spun niciodată că nu pot lucra, chiar dacă mi-am luat o zi liberă. Și fac asta în detrimentul întâlnirilor cu prietenii mei.

Calitate? Mă implic în absolut tot ceea ce fac, pun foarte mult suflet. Chiar dacă unii consideră că acesta ar putea fi un defect, eu consider că este o calitate.

Ce apreciezi la cei din jur? La colaboratorii mei apreciez dinamismul, competența, puterea de a rezolva lucrurile neprevăzute cu eficiență maximă. La prietenii apropiați apreciez umorul, spontaneitatea, onestitatea, devotamentul. La dușmanii mei: consecvența.

Ce te enervează la ceilalți? La colaboratorii mei: când nu acționează fără aprobarea mea. Detest lipsa de inițiativă. La prietenii apropiați nu mă enervează nimic, sunt foarte tolerant când este vorba despre oamenii la care țin.

Ai un model de viață? Maica Tereza este un model pentru mine. Admir activitatea Fundației „Principesa Margareta“. Mă impresionează oricine încearcă să ajute copiii cu probleme sau oamenii înaintați în vârstă.

Ai o carte preferată? „Micul prinț“, de Antoine de Saint Exupery. Povestea trandafirului cu spini sau a vulpii care vrea să fie îmblânzită sunt, de fapt, povești care trimit la întâmplări din viața cotidiană, spuse în cuvinte poetice. 

Mâncarea preferată? Foie gras – îl ador pentru finețea și rafinamentul delicat. Îmi mai plac și ardeii umpluți – un fel de mâncare pe care l-am descoperit în Romania și care e, într-adevăr, deosebit.

Muzica preferată? Îmi place să o ascult pe Maria Callas, pentru că vocea ei specială poate face pe oricine să plângă.

Foto: Laurent Tourette

Nu poate trăi fără

•  Coafură: îmi fac meseria cu pasiune.

•  Prietenie: fără prieteni, aș fi foarte trist.

•  Iubire: dacă dragoste nu e, nimic nu e.

Comments

comments

Previous:

„Reproșurile fostei lui soții îmi otrăvesc sufletul și inima“

Next:

Suflete triste de hoinari

You may also like

  1. un spirit frumos care a dobindit multa intelepciune din reincarnarile anterioare si a ales sa vina din nou aici pt. a ne ajuta sa evoluam ,evolutia spirituala inseamna perfectiune.

Post a new comment