Laptele de capra si marile lui beneficii

26 February of 2019

Laptele de capra si marile lui beneficii – Multe dintre noi am renuntat, cu timpul, sa mai bem lapte. Dar, daca ar fi sa ne reapucam, ne-am indrepta in mod automat catre cel de vaca. Asa am fost obisnuite. Insa, noile studii au scos la iveala beneficiile nestiute ale laptelui de capra, care, spre deosebire de cel de vaca, nu baloneaza si nici nu da indigestie.

Aceasta este lista scurta cu beneficiile laptelui de capra!

Laptele de capră, perfect pentru tine

Din punct de vedere nutritional, laptele de capra este asemanator cu cel de vaca. Laptele de capra are, insa, avantajul ca nu creeaza problemele de digestie sau de piele resimtite dupa consumarea celui de vaca, fiind mult mai sanatos.

Reduce procesele inflamatoare

Studiile atesta faptul ca laptele nu produce alergii si, mai mult, reduce inflamatiile de la nivelul sistemului digestiv. De aceea laptele de capra este mai bine tolerat de organism, decat cel de vaca.

Ajută metabolismul

Laptele ajuta organismul sa absoarba mai usor si sa metabolizeze fierul. Persoanele cu probleme digestive suporta mult mai bine laptele de capra din acest motiv. In plus, proprietatile laptelui de capra sunt mai apropiate de cele ale laptelui matern.

Laptele de capra nu e gras

Daca vrei sa tii o cura de slabire, laptele de capra te poate ajuta pentru ca nu contine atatea grasimi ca cel de vaca. In schimb, nivelul de proteine si de amino acizi este adecvat unei diete.

Plin de calciu

Laptele de capra este bogat in calciu iar nivelul de absorbtie in organism este optim. Din acest punct de vedere nu exista riscul efectelor nedorite (secundare) produse de laptele de vaca.

Creste sistemul imunitar

Laptele este foarte bogat in minerale care ajuta la fortificarea organismului bolnav. Seleniu, un element cheie regasit in componenta laptelui de capra, asigura o buna functionare a organismului.

Conţinut scăzut de lactoză

Laptele se lauda cu un continut mai scazut de lactoza fata de laptele de vaca, ceea ce il face mult mai usor digerabil. Specialistii recomandă laptele de capră bolnavilor afectati de sindroame de malabsorbtie sau rezectii intestinale.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

beneficiile fructului de avocado

Previous:

Avocado, fructul minune. Afla ce mari beneficii iti poate aduce

fructele minune

Next:

Fructele minune. O lista pretioasa

You may also like

Post a new comment