La schi în paradisul zăpezii

01 February of 2012

Foto: Tirol Info Austria

Când spui „schi”, te gândești la Austria, cu pârtiile ei impecabile și zăpada imaculată. Vă invităm la o plimbare
prin Tirol, în inima Alpilor!

Tot mai mulți români preferă în ultima vreme să-și facă vacan­țele de iarnă la schi în Austria. Explicația e simplă: dacă ai ajuns vreodată acolo, vei rămâne fermecat și te vei întoarce an de an. Pentru că iarna, întreg Tirolul, ținutul alpin din vestul Austriei, se îmbracă în straie albe, de basm, și face din acest tărâm locul ideal pentru concediile de iarnă. Găsești aici tot ce-ți dorește inima, pârtii perfecte, sătucuri de munte idilice și stațiuni cu hoteluri de cinci stele. Indiferent că ești începător sau profesionist, în Tirol găsești 3.500 de km de pârtie cu diferite grade de dificultate.

Foto: Tirol Info Austria

 

 

Alpbachtal & Seefeld

Una dintre cele mai idilice destinații și loc ideal pentru familii cu copii este regiunea Alpbachtal-Seefeld. Aici pârtiile sunt de dificultate medie, iar hotelurile sunt bucuroase de oaspeți de toate vârstele, având în dotare diverse facilități pentru copii mari și mici (de la meniuri speciale, la biberoane și cărucioare). În plus, tot aici ți se oferă cursuri de schi sau de petrecere a timpului liber, precum și clipe de relaxare la SPA-uri și centre de wellness după o zi obositoare de schi. Un aspect foarte important pentru familiile cu copii este că celor mici li se pun la dispoziție programe de petrecere a timpului liber (în hotel sau în aer liber) în timp ce părinții pot merge liniștiți la schi.

Foto: Tirol Info Austria


Sporturi de iarnă
& bunătăți culinare
Pentru cei pasionați de schi e simplu: pârtii la alegere, după pofta inimii. Însă nici cei care nu se pricep la acest sport nu stau degeaba. De la vesele partide de săniuș la drumeții romantice prin decorul magic al iernii și excursii prin idilicele sate, toate vă stau la dispoziție. În satul Alpach, de exemplu, există o lege care interzice construirea clădirilor altfel decât în stilul tipic al caselor boierești tiroleze, iar peisajul te poartă parcă în alte vremuri. Când obosiți de atâta activitate în aer liber, se recomandă a intra într-unul din nenumăratele localuri tradiționale, primitoare și calde, ca să vă refaceți forțele cu bucate tipic austriece, de care parcă nu te mai saturi. Ba chiar și o vizită la distileria de bere locală merită făcută, unde poți degusta diferite soiuri de bere, în timp ce le afli povestea.
Împrejurimi atractive
Dacă vreți să vizitați mai mult decât valea presărată de nenumărate sătucuri-stațiune sau sunteți pasionați de istorie, vă sugerăm o vizită la Innsbruck, orașul din apropiere. Înconjurat din toate părțile de munți semeți cu vârfuri acoperite de zăpadă, plin de piațete fermecătoare, clădiri vechi și străzi pavate, orașul medieval Innsbruck are multe secrete de dezvăluit. Iar doamnelor și domnișoarelor ori celor care numele de Swarovski le spune ceva, le recomandăm să facă o excursie până la muzeul Swarovski de lângă Innsbruck, unde se pot lăsa vrăjiți de magia cristalelor și a pietrelor colorate. Și unde, desigur, la sfârșit pot achiziționa o mică amintire sclipitoare…

Text: Mara Wagner

Mai multe informații în nr.3 al revistei Ioana, acum la chioșcuri

Comments

comments

Previous:

Satu Mare – Reper turistic al Țării Oașului

Next:

Iarnă în Apuseni – Țara Moților

You may also like

Post a new comment