La modă, în orice ocazie

01 November of 2015

De cele mai multe ori, când încep ploile și, mai apoi, zăpezile, preferăm să ne încălțăm rapid și practic cu o pereche de cizme sau ghete fără să facem prea multe eforturi ca ținuta noastră să fie asortată sau șic. Dacă faci un calcul, îți dai seama că de prin octombrie până în martie-aprilie nu prea mai apuci să probezi sau să porți perechea preferată de pantofi. Și ajungi la concluzia că moda trece pe lângă tine… vreo 6 luni! Așadar, ce e de făcut?

© magdal3na - Fotolia

© magdal3na – Fotolia

Două sugestii
Ești de acord cu mine că nu ai cum să te prezinți la o întâlnire importantă, când ești îmbrăcată elegant cu o fustă tip creion, o bluză albă și un sacou cambrat, cu o pereche de cizme de stradă? Aceeași este situația în care ești invitată la o aniver­sare sau la o petrecere într-un club. Încălțămintea de zi cu zi pur și simplu nu se potrivește imaginii pe care o afișezi. Chiar dacă pare dificil, încearcă să iei după tine (indiferent de ocazie) perechea de pantofi potrivită și pe care o adori. Când ajungi la locul evenimentului, te schimbi. Iar dacă te gândești ce să faci cu cizmele tale, e simplu: peste tot vei găsi un spațiu unde să le lași până la plecare. În mod evident, oricând îți poți cumpăra câte o pereche de botine negre (sau bocanci fancy) care să se potrivească la orice ținută de-a ta, dar de ce să nu spargi monotonia cromatică și să încerci să diversifici un pic culorile? Până la urmă, cine zice că în sezonul de toamnă-iarnă se poartă numai nuanțe închise?

Sfaturi hibernale
În mod evident, în momentul în care te decizi să faci noi achiziții de încălțăminte pe care să o porți iarna, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante.
1.  Indiferent că vorbim despre pantofi, ghete, botine sau cizme, materialul din care sunt confecționate trebuie să fie neapărat piele. Pentru că pielea, deși mai scumpă, ține de cald, îmbracă piciorul mult mai bine și rezistă în timp, adică vei putea purta perechea de încălțăminte mai multe sezoane la rând.
2. Alege cu multă grijă talpa. Iarna se formează des polei, iar o talpă bună, aderentă va preveni accidentele nedorite.
3. Pe principiul „omul își face vara sanie și iarna car“, încearcă să faci cumpărăturile în perioada de reduceri (de obicei, prin februarie). Însă asta înseamnă să ai un simț avangardist dezvoltat ca să intuiești ce se va purta în sezonul următor.

Text: Ada Oprea

Comments

comments

Previous:

Dana Rogoz: “Ținuta trebuie să spună o poveste”

Next:

Cizme de cauciuc. De ce le iubesc femeile

You may also like

Post a new comment