La Costa del Sol, o destinație de elită…

25 May of 2011

Mai bine de trei milioane de turiști vizitează în fiecare an această splendidă regiune a Spaniei, considerată de către unii raiul protipendadei

Foto: Hubert Burda Media


Peste 300 de zile însorite pe an în regiunea cu cea mai plăcută climă din Europa – Costa de Sol dezvăluie o zonă de litoral plină de farmec la malul Mării Mediterane, de la est de Gibraltar și până în ți­nuturile Almeriei.

Granada și Malaga
„Coasta Soarelui“ măsoară aproape 300 de km de țărm în partea de sud a Spaniei, remarcându-se printr-o climă deosebit de blândă, cu temperaturi medii situate între 15 și 25 de grade, indiferent de anotimp.
Palate în stil oriental și clădiri din piatră albă, caracteristice arhitecturii maure, sunt parte a întregului decor pitoresc, reprezentativ pentru această parte a Andaluziei. Dominând Granada, orașul bijuteriilor arhitecturale și al numeroșilor cântăreți la chitară, impunătorul ansamblu de clădiri în formă de fortăreață de la Alhambra a fost în trecut o celebră reșe­dință a conducătorilor arabi, în prezent remarcându-se ca una dintre cele mai fascinante atracții turistice europene, principal centru al culturii arabe în Spania și important tezaur de Patrimoniu UNESCO.
Localitate natală a celebrului pictor promotor al cubismului, Pablo Picasso, Malaga este principalul oraș de pe Costa del Sol și unul dintre cele mai importante porturi la Marea Mediterană. Un oraș modern care cumulează variate moda­lități de relaxare, zone atractive de litoral și de promenadă, terenuri de golf, taverne cu preparate tradiționale și cafenele romantice.

De la munte, la mare
Una dintre cele mai indicate variante pentru a vizita într-un timp cât mai scurt o bună parte din acest superb ținut al Andaluziei o reprezintă călătoria cu trenul. Itinerarul pe calea ferată de la Granada la Almeria sădește în inima vizitatorilor impresii de neuitat, drumul de fier șerpuind printre crestele cu forme neobișnuite ale lanțului muntos Sierra Nevada. Aici se află cel mai înalt vârf din Peninsula Iberică: Mulhacén (3.478 de metri).
În stațiunea Nerja, la 4,5 km de Malaga, turiștii cu veleități de exploratori pot vizita cei 800 de metri de peșteri cu picturi rupestre, datând din paleolitic.
Marbella, cea mai elegantă și mai extinsă stațiune din Spania, cunoaște un flux continuu de turiști sosiți pentru a petrece un concediu de vis pe Costa del Sol. Prețurile în sistemul ospitalier de aici sunt însă pe măsura renumelui căpătat.

Transport: Prețul unui bilet de avion pe ruta București-Malaga pornește de la 360 de euro de persoană, clasa Economic, pentru un zbor cu escală la Viena sau Madrid, și poate ajunge și la peste 1.000 de euro în funcție de compania aeriană aleasă. Zborul propriu-zis se întinde, în medie, pe durata a patru ore.
Cazare: Situate în apropiere de centrul orașului, hotelurile de 3 sau 4 stele din Malaga practică prețuri accesibile, între 35 și 70 de euro ziua de cazare. În resorturile din Granada, aflate în aceeași categorie, tarifele sunt mai ridicate, între 100 și 150 de euro. Prețurile scad considerabil în cazul achiziționării din timp a unui pachet turistic cu sejur de 6 sau 7 zile, pensiune și transport asigurat.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Fărâme de istorie – Odinioară se înălțau mândre cetăți…

Next:

Complex Bârsana

You may also like

Post a new comment