La ce riscuri ne supunem atunci când consumăm carne de miel în exces

30 March of 2017

Dacă tot se apropie Paștele, trebuie să știți câteva lucruri despre carnea de miel. Cu proprietatea de a energiza organismul, carnea de miel este vedeta mesei festive de Paşte. Însă medicii ne avertizează să o consumăm cu măsură şi să fim atenţi de unde o cumpărăm.

Bogată în potasiu, carnea de miel este ideală pentru hipertensivi dacă au grijă să nu adauge prea multă sare la gătit. De asemenea, organele mielului, în special ficatul, constituie o sursă importantă de fier, zinc, calciu, acid folic şi vitamina E.

Să aibă 10 kg ca să nu ne intoxice purinele

Medicii sunt de părere că trebuie să evităm să cumpărăm miei cu greutate mai mică de 10 kg şi vârsta sub nouă săptămâni. De asemenea, există o serie de precauţii legate de prepare şi, nu în ultimul rând, de provenienţa şi conservarea cărnii.

Conţinutul ridicat de colagen, bogat în oxipurine, face această carne dificil de digerat, fiind considerată chiar „toxică”, întrucât excesul acestora creează, din cauza hiperuricemiei, probleme pacienţilor cu gută, afecţiuni gastrointestinale şi hepatorenale.

Purinele sunt în cantitate redusă la mieii de 10-14 kg şi pot fi eliminate, în cazul preparării ciorbei, prin adăugarea cărnii doar în momentul fierberii. În plus, conţinutul lipidic crescut accentuează riscul aterogen la persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, precum şi cel de colici biliare şi pancreatite.

Conţinutul proteic crescut are rol alergogen, iar cel scăzut în fibre impune asocierea legumelor la preparare, pentru a preveni încetinirea tranzitului până la constipaţie.

Nu o consuma în combinație cu pâinea, pentru a evita indigestia. Carnea de miel trebuie asociată doar cu legume. În plus, proteina proaspătă din carnea de miel poate provoca și alergii, mai ales la copii, care pot apărea la 6-12 ore de la consum.

Citeste si:

Comments

comments

Previous:

Alimente banale, ideale acum!

Next:

Tot ceea ce trebuie sa stii despre carnea de miel

You may also like

Post a new comment