Îți țiuie urechile? De ce se intampla asta si cum poti rezolva problema

10 June of 2019

Afecțiunea se numește „Tinitus“ și 1 din 6 adulți se con­fruntă cu această problemă. Termenul medical „tinitus“ – provenit din limba latină–, se traduce prin „a suna“ și denumeș­te zgomotele persistente din urechi. În 99% dintre cazuri, problema nu afec­­tează activitățile zilnice.

Cauzele apariției
Majoritatea cazurilor de tinitus sunt cauzate de expunerea repetată la zgomote puternice, afectând nervii și perii minusculi din urechea internă care detectează sunetele. Doar 30% dintre suferinzi recurg la ajutorul medicului. La persoanele de vârsta a treia, zgomotele din urechi pot deveni foarte su­pă­rătoare, deranjând somnul și producând depresii sau anxi­etate. O parte dintre aceste persoane au și probleme cu auzul. Printre alte cauze se află: ceara din urechi, infecțiile ORL, consumul excesiv de alcool și efectele secundare ale unor me­di­camente precum antibio­ti­cele sau aspirina.

Terapie cu suplimente
Suplimentele alimentare pot fi utile în multe cazuri cronice de tinitus. Usturoiul și gingko biloba reglează circulația san­gvină atunci când aceasta este defi­citară în anumite porțiuni ale creierului. Vitamina B are efecte benefice asupra func­ționării nervilor, iar magneziul joacă un rol important în buna func­ționare a auzului. Ce mai poți face? Limitează consumul de cofeină, alcool, nico­tină și aspi­rină, încearcă acupunctura și execută mișcări de stimulare a circulației pentru reducerea simptomelor.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Cristian Niculescu
Sursa foto: pexels.com

 

Comments

comments

Previous:

Remedii de la A la Z

Next:

Mituri despre hipnoză

You may also like

Post a new comment