Afecțiunea se numește „Tinitus“ și 1 din 6 adulți se confruntă cu această problemă. Termenul medical „tinitus“ – provenit din limba latină–, se traduce prin „a suna“ și denumește zgomotele persistente din urechi. În 99% dintre cazuri, problema nu afectează activitățile zilnice.
Cauzele apariției
Majoritatea cazurilor de tinitus sunt cauzate de expunerea repetată la zgomote puternice, afectând nervii și perii minusculi din urechea internă care detectează sunetele. Doar 30% dintre suferinzi recurg la ajutorul medicului. La persoanele de vârsta a treia, zgomotele din urechi pot deveni foarte supărătoare, deranjând somnul și producând depresii sau anxietate. O parte dintre aceste persoane au și probleme cu auzul. Printre alte cauze se află: ceara din urechi, infecțiile ORL, consumul excesiv de alcool și efectele secundare ale unor medicamente precum antibioticele sau aspirina.
Terapie cu suplimente
Suplimentele alimentare pot fi utile în multe cazuri cronice de tinitus. Usturoiul și gingko biloba reglează circulația sangvină atunci când aceasta este deficitară în anumite porțiuni ale creierului. Vitamina B are efecte benefice asupra funcționării nervilor, iar magneziul joacă un rol important în buna funcționare a auzului. Ce mai poți face? Limitează consumul de cofeină, alcool, nicotină și aspirină, încearcă acupunctura și execută mișcări de stimulare a circulației pentru reducerea simptomelor.
Citeste si:
- Vertijul, un simptom adesea benign
- Relaxarea suprema. Strategie pentru minte, trup si suflet
- Viață de cățel- Îngrijire corectă, igienă impecabilă
Articol exclusiv online
Text: Cristian Niculescu
Sursa foto: pexels.com
Comments
You may also like
-
01 Nov
Vitamina D, esențială pentru imunitate și câteva detalii importante
MedicinăVitamina D s-a dovedit mai mult decât utilă în protecția reală în actualul context epidemiologic. ...
-
25 Oct
Atenţie! Sângerările gingivale pot fi semn de leucemie
MedicinăÎn majoritatea cazurilor, sângerările gingivale sunt un simptom frecvent al bolii gingivale. Iată, însă, că sângerările gingivale ...
-
03 Dec
Cum scapi de constipatie
MedicinăDeși nu e o boală în sine, constipația poate crea mult disconfort. Din fericire, această ...
-
06 Jan
Etapele dezvoltării
MedicinăAtât pentru cei mici, cât și pentru părinții acestora, primii trei ani de viață se ...