Iubitule, trebuie sa stam de vorba…

11 September of 2017

Relațiile seamănă puțin cu fotbalul, numai că partenerii nu se joacă cu o minge,ci cu vorbe. Și ca în fotbal, un bărbat nu are parte doar de goluri și entuziasmul tipic învingătorului, ci aude și lucruri care o plasează pe femeie în ofsaid. Iată ce declanșezi în el cu anumite cuvinte și de ce trebuie totuși să i le spui… 10 lucruri pe care bărbații nu suportă să le audă

„Trebuie să vorbim“ Dacă-i spui asta unui bărbat, fii sigură că începe să-l cuprindă panica. „Unde-am greșit? Ce-am mai făcut iar?“ va fi primul lui gând. Pentru că știe că un asemenea anunț nu aduce cu sine lucruri plăcute, ci mai degrabă necazuri. Dar lucrurile trebuie totuși puse pe tapet într-un fel sau altul. Există subiecte care nu pot fi ocolite, dar trebuie discutate în liniște. Anunță-l de acest lucru și nu te aștepta să vină bucuros la vorbitor. Lasă-i puțin timp să se obișnuiască cu ideea, atât în prealabil, cât și în timpul discuției.

„Nu ți se pare că m-am cam îngrășat?“ Aceeași veșnică întrebare, la care nu există decât un singur răspuns, un „NU“ categoric. Garnisit cu asigurarea că cea care pune întrebarea este absolut perfectă și pe gustul său. Dacă nu vrei un răspuns sincer, mai bine nu întreba. Sigur că tu, de fapt, ai nevoie de consolare, nu de crudul adevăr, dar nu toți bărbații se pricep să mintă când vine vorba de siluetă. „

Zi și tu ceva, nu mă lăsa doar pe mine să vorbesc“ Formularea arată clar că este vorba de un reproș. Nu denotă un interes real din partea ta, ci doar reproș. Exprimă-te altfel. Dacă vrei să afli ce gândește, atunci întreabă-l: „Ce părere ai de acest lucru, iubitule?“

„TU de ce mă iubești?“ La ce crezi că se gândește când aude întrebarea? „Ah, splendid, în sfârșit o pot elogia!“? Nu. Vede că ești nesigură și nu știe ce să zică. Procedează altfel. Spune-i ce anume iubești tu la el și, dacă ai noroc, își va exprima și el sentimentele.

„Înainte erai mai romantic“ Da, sigur, la început sunt romantici, apoi se schimbă. Femeile, în schimb, sunt și rămân minunate de-a pururi. Pe bune? Știi bine că și tu te-ai schimbat. Atât bărbații, cât și femeile trebuie să mențină singuri iubirea vie în relație. E un lucru dificil și necesită muncă permanentă din partea amândurora, dar altfel nu se poate.

„Nu mai vorbi cu gura plină, că e scârbos“ Toată lumea știe că nu-i frumos să vorbești cu gura plină și totuși fiecare din noi mai facem asta când vrem să spunem ceva repede. Dacă îi faci observație în felul acesta, îi vei aminti de maică-sa. Nu așa. Criticile trebuie exprimate politicos, nu te purta cu el de parcă ar fi un copil obraznic, că nu face deloc bine relației. „Tu niciodată nu auzi ce spun!“ „Niciodată“ este cuvântul perfect pentru a enerva pe cineva, din cauza generalizării pe care o presupune. Arată că acel om nu a făcut niciodată nimic bun. Lasă-l în pace. Dacă de multe ori e neatent la ce spui, poate fi și din cauză că tu pur și simplu vorbești prea mult. Nu, serios. Sigur că trebuie să asculte ce ai de spus, dar înainte de ceva important anunță-l că ai nevoie de atenția lui.

„Nu poți să dai și tu un telefon?“ Da, știm, el s-a născut liber și va muri liber. Cum îndrăznește o femeie să ceară un asemenea lucru de la el? Concesii. Libertatea totală și relația în doi nu fac casă bună împreună. O relație înseamnă încredere, înseamnă să știe stânga de dreapta și invers. În plus, n-o să moară dacă sună că întârzii. Ori telefon, ori reproș, el alege.

„La a câta bere ești?“ Aceste cuvinte îi indică dezacordul cu activitatea sa bahică. Plus lipsă de încredere în autocontrolul său. Mai bine nu. Dacă a consumat prea mult alcool, sigur că-i vei face observație. Dar acasă. În liniște. Și când e treaz. Un bilanț al berilor nu ajută cu nimic.

„N-am curaj să spun nimic, că tu te superi“ Tu ești victima, el răufăcătorul. Cam asta e traducerea lui. Nu se poate. Dacă ți-e frică cu adevărat de el, desparte-te imediat. Altminteri trebuie să mai și suporți uneori faptul că partenerul tău e supărat. Sau fă-i mai puține reproșuri…

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

 

Comments

comments

Previous:

Cocktail de ochi dulci

Next:

De ce insala femeile?

You may also like

Post a new comment