Iubirile imposibile ale femeilor ambitioase

27 November of 2015

Unele femei, deși realizate profesional, cu o carieră de invidiat, sunt mereu „victime“ în iubire: mereu intră în același tip de relații care le oferă doar insatisfacții și lacrimile dure ale respingerii.

De ce insistă când lucrurile nu merg, de ce nu o iau la sănătoasa când se simt rănite? De ce respingerea le ambiționează și mai tare? Acest articol le este dedicat femeilor ambițioase și puternice, care nu știu că merită mai mult decât o poveste de dragoste ratată, fără șanse de resuscitare.

În cartea „Femeile care iubesc prea mult“, Robert Norwood face referire la femeile care aleg bărbați care nu le vor face niciodată fericite. Culmea, aceste femei sunt cele realizate, inteligente și pline de ambiție. Care poatesă fie motivul nefericirii? De ce aleargă femeile ambițioase și puternice după iubiri imposibile, după bărbați care nu pot să le satisfacă nevoia de iubire și de siguranță?

Unii bărbați sunt deja într-o relație, dar femeile speră că se vor despărți pentru ele într-o bună zi. Alți bărbați sunt doar interesați de confortul pe care ele le oferă necondiționat: material, afectiv sau amical – maternal. Se simt ascultați, înțeleși, dar nu se simt îndrăgostiți. Ori nu se simt pregătiți, ori iubesc mai multe femei în același timp. Sau pur și simplu nu o mai iubesc pe femeia de lângă ei. Sunt reci, distanți, nu răspund emoțional în niciun fel, dispar din diferite motive pe anumite perioade de timp sub un pretext sau altul și nu te poți baza pe ei.

Cu toate aceste semnale care le arată că lucrurile nu merg în direcția dorită, că relația nu avansează și iubirea nu creș­te, iar așa-zisele satisfacții sunt de moment și iluzorii, unele femei continuă să fie angajate și implicate în aceste legături. Punctul comun în aceste relații este că femeile ambițioase nu sunt obișnuite să piardă, mereu mai au un as de aruncat în acest joc al iubirii.

Citeste si: Secretele dragostei

Gândirea femeilor ambițioase în dragoste
Ele sunt femei de succes, cărora le place provocarea, acumularea de cunoștințe și experiențe noi, atingerea de noi și noi obiective. Sunt luptătoare, războinice și inteligente, sunt curioase și le place să cucerească. Au învățat să nu se dea bătute niciodată, să lupte pentru ce cred că este valoros și să revină pentru a încerca o recucerire.

Nefiind obișnuite să piardă, asimilează terenul de luptă cu planul relațiilor amoroase: în loc de partener de iubit, există un bărbat de cucerit. Aceste femei se ghidează după principiul „totul sau nimic“.

Consecințele?
La fiecare încercare de a cuceri sau recuceri, se lovesc de o nouă respingere și de umilință. Pe măsură ce trece timpul și observă indiferența lui, ele încearcă să salveze relația consumată sau, fantezist, vizualizează o poveste de dragoste. Lupta pentru o nouă sau veche iubire imposibilă lasă multe răni: suferință, incertitudine, disperare, neîncredere, umi­lință, depresie.

Iată câteva sfaturi culese din cartea „Cum să nu mori din dragoste“ de Walter Riso și din experiența sa profesională pentru cele ca­re se regăsesc în acest tablou și nu reușesc să aibă o relație satisfăcătoare de dragoste.

Citeste si: Atunci când ai grijă de ea, dragostea poate să devină mai puternică

Chiar dacă doare, învață să pierzi.
De ce să urmărești pe cineva sau ceva care ți-a scăpat de sub control? De ce să insiști când dragostea nu e reciprocă? E ca și cum ai lupta cu morile de vânt. Discerne ce poți schimba de ceea ce nu poți schimba.
Există lucruri imposibil de îndeplinit, indiferent de dorința ta de a le avea. Dacă plouă, deschizi umbrela, nu dai din picior să se oprească ploaia, că nu mai suporți, nu?
Așa e și cu dragostea terminată sau care nu vrea să apară la cel pe care te-ai fixat. În loc să încerci să convingi pe cineva că te iubește, adică să spui „Mă iubește sigur, dar nu-și dă seama“, ar fi mai bine să te relaxezi și să încerci „Cine nu mă iubește nu știe ce pierde“. Multe persoane care au renunțat la o iubire imposibilă și-au dat seama, retrospectiv, că au lăsat loc pentru ceva mai bun în viața lor, respectiv pentru un om care s-a simțit fericit să le iubească.

Pierderea eliberează.
Gata, s-a terminat cu povara incertitudinii, ești sigură că nu mai are sentimente pentru tine, că nu îl interesezi. S-a terminat cu investigațiile și anchetele. Lupta s-a sfârșit, nu trebuie să cucerești nimic! Viața merge înainte, cu calm și echilibru!

Într-o iubire imposibilă,  speranța moare prima.
Suntem învățati că speranța moare ultima. În situația dată se confirmă excepția: aici ar trebui să dispară prima. N-aveți niciun viitor, prezentul este dureros, oricât de mult te-ai străduit să-l atragi, nu ai reușit. Degeaba i-ai gătit mâncarea preferată, ai sacrificat seri întregi uitându-te cu el la fotbal sau la filme de acțiune: nu l-ai făcut să rămână cu tine. Mereu a plecat și a apărut după o vreme, fără nicio explicație, sau a dispărut pentru totdeauna. Degeaba îl suni să vezi ce face, uneori nu-ți răspunde, alteori e plictisit. Și când reapare, ce să vezi? A avut niște probleme de care nu vrea să vorbească, să nu îți sfâșie inima, dar e la fel de distant.

Citeste si: De ce ne face bine dragostea

La ce bun să te amăgești?Umilința nu are rost.
Ai făcut tot ce se putea face, dar degeaba. Vrei să-i fie milă de tine? Ai nevoie de un bărbat care să stea cu tine deși nu te iubește, dar nu vrea să te rănească sau vrea doar să profite de oferta ta generoasă de dragoste? De ce să te umilești? Plângi, suferă, vorbește cu prietenii. După aceea scutură-te bine și mergi mai departe, cu capul sus. Una e să suferi pe săturate și apoi să renunți, alta e să-ți faci rău cu mâna ta la infinit. Dacă cineva nu e atras de tine sau nu te poate iubi nu înseamnă că nu ești valoroasă!

Înconjoară-te de persoane care te iubesc
Nimic nu e mai de preț decât oamenii care te înconjoară cu dragoste, care te acceptă așa cum ești, care sunt acolo când ai nevoie de ei.
Meriți asta!

Articol exclusiv online
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Adevarul despre marele O

Next:

Ce putem invata de la barbati

You may also like

Post a new comment