Iubirea, timidă 
sau exuberantă?

23 May of 2016

142,31 de dolari a plătit în medie o persoană, în 2015, pentru a-și ferici iubitul/a 
de Sfântul Valentin. 
Cu toate acestea, doar unu din trei americani a cumpărat un cadou partenerului/ei și au fost vândute 132 de milioane de felicitări tematice. Unde mai pui că au fost înregistrate 6 milioane de cereri în căsătorie. Aceste date au fost făcute publice cu ocazia realizării unui studiu în SUA. 
Modul în care reacționează oamenii in fața iubirii este fie timid, fie exagerat!

Iubirea, timidă sau exuberantă? Vorbim despre toate acestea!

Și, sincer, atât timp cât îți place să o petreci și ai cu cine, nu văd nicio problemă. Pentru cei mai naționaliști avem Dragobete, care, admit, nu are în spate atât de mult marketing, adică spre deloc. Ceea ce face din Sf. Valentin o zi festivă mult mai vizibilă. Dar, în aceeași măsură, este perfect acceptabil să nu-ți dorești să o serbezi. Doar că, din nou, un proaspăt devenit clișeu, „eu îi arăt zilnic că îl/o iubesc și nu am nevoie de o dată anume“ este un neadevăr din cauza vremurilor pe care le trăim și care ne ocupă timpul cu multe alte lucruri, uitând (ne)intenționat de micile drăgălășenii cotidiene. 
Așadar, dacă simți că acum e șansa ta de a-ți mărturisi sentimentele și ai nevoie de un cadru special, bucură-te din plin de ziua îndrăgostiților. 
Nu pleca urechea la părerea celorlalți. 
Și, din contră, dacă vrei ca totul să treacă neobservat, mergi mai departe ca și cum nimic nu s-a întâmplat, dar nu uita să iubești cu adevărat!

Trebuie să recunoști: 
Cupidon e amuzant! E un băiețel grăsuț care zboară nestingherit gol pușcă, 
înarmat cu o tolbă cu săgeți și un arc. Un simbol mitologic, cu o frumoasă poveste în spate, care a devenit, azi, un personaj extrem de 
comercializat, mai ales în preajma zilei de 14 februarie. 
Însă, debusolat de societatea modernă (probabil), el are nevoie mare de ochelari de vedere. Căci multe dintre noi 
au început să simtă pe propria piele 
că săgețile lui nu mai nimeresc unde trebuie. Așadar, ce-i de făcut?

Semne importante care vorbesc despre iubirea timidă sau exuberantă!

Hai să lăsăm deoparte teoriile alea 
învechite în care se spune că bărbatul trebuie să facă prima mișcare. Ca să obții ce-ți dorești, trebuie să faci ceva, iar dacă speri la o primă întâlnire cu alesul tău, ia atitudine, dar mai întâi studiază și interpretează semnalele lui.

1. Limbajul corpului. Dacă el se apleacă ușor spre tine când îi vorbești, dacă e foarte atent la ce spui, dacă te atinge subit sau dacă îți zâmbește când te vede, asta e de bine.

2. Ochi în ochi. L-ai surprins că te privea pe furiș, iar când te-ai uitat la el s-a fâstâcit? E îndrăgostit, e clar. Cu toate acestea, încearcă să susții 
privirea directă mai mult de trei 
secunde și zâmbește-i. El va înțelege mesajul, iar tu vei putea să-ți dai seama dacă te dorește sau nu.

3. Flirtează! I-ai captat atenția și acum e momentul să spui ceva drăgălaș, să dai frumos din gene și să zâmbești sincer. Nu fi agresivă întrucât cei mai mulți bărbați sunt descurajați de acest comportament. Întreabă-l ce mai face, atinge-i brațul cu mâna ta. Spune o glumă, dacă este cazul, dar nu fi prea subtilă.

4. Fii sinceră! Nu te apuca să-i povestești chestii neadevărate despre tine doar ca să te dai mare. Spune lucruri în care el să se regăsească, ca să-l intereseze și să-l antreneze în discuție. Pronunță-i numele mic ori de câte ori poți, pe ton dulce. Nu râde de el că e prea timid. Și, cel mai important, niciodată să nu pari disperată.

5. Fără intermediari. Renunță la tactica din liceu când îți puneai un prieten să vorbească cu el. Fii stăpână pe tine și mergi la sigur. Dacă îți dă de înțe­les că nu e interesat, nu insista. 
La un moment dat, cineva îți va răspunde. Acel cineva e alesul. Ca să ajungi să ai ce-ți dorești, trebuie 
să încerci mai multe variante, nu?

 
Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum stii ca vrea sa se insoare cu tine

Next:

6 pași care-ți distrug relația

You may also like

Post a new comment