Iti citesc sanatatea din ochi

12 November of 2015

Sănătatea din ochi spune multe despre tine. Secretul este să știi să vezi ce spun ochii despre sănătatea ta. Stiința care citește sănătatea din ochi se numește iridologia și este un aliat în diagnosticare precoce, pentru cei care stiu să se uite în ochii altora sau în propii săi ochi.

Bucuria, dezamăgirea, tristețea și toate sentimentele noastre se pot citi în privire. Ochii sunt nu doar oglinda su- fletului, ci și a corpului. Dacă te simți rău de ceva vreme, iar analizele și investigațiile nu au reușit să descopere problema, apelează și la un specialist în medicină alter nativă, care practică iridologia (studierea irisului).

Citeste si: Mici probleme cu ochii și soluțiile lor

Iridologia a fost dezvoltată în Europa începând cu anul 1881 de medicul maghiar Ignatz Von Peczley, care a și publicat pentru prima oară harta irisurilor, bazându-se pe numeroase observații clinice. În 1904, iridologia a fost introdusă și în America de către dr. Henry Lahn, fiind acceptată pe plan internațional în 1952 datorită cercetărilor dr. Bernard Jensen, considerat o somitate în materie.

Specialiștii în iridologie afirmă că irisul e o hartă a corpului, în care sunt înscrise toate organele. Ideea lor e că irisul reflectă starea de sănătate a organelor cu ajutorul informațiilor primite de la creier prin intermediul nervului optic.

Irisul, oglinda corpului
Privindu-ți irisul, specialistul în iridologie poate depista unele tulburări în funcționarea organismului sau afecțiuni ce ar putea apărea, dar care nu pot fi încă evidențiate prin analize. Iridologul poate să confirme, de pildă, existența unei inflamații, a unei dereglări a metabolismului, o tulburare în structura sau activitatea unui organ etc.

Tot prin iridodiagnostic se poate constata lipsa din corp a unor vitamine sau microelemente necesare, situație în care, printr-o dietă corespunzătoare, petele de pe iris – cele care semnalează aceste probleme, se estompează sau chiar dispar.
Studiul irisului (porțiunea colorată a ochiului) poate spune cât de bine funcționează organismul și te ajută să descoperiți „punctele slabe“.

Puteți afla, de exemplu, dacă sunteți predis pusă la ulcer, litiază renală, hipercolesterolemie etc.
Culorile și petele Pentru a studia irisul, specialistul se servește fie de iridoscop (o lupă care mărește de 40 ori), fie de un computer: se realizează o fotografie digitală a irisului, care ulterior este introdusă în computer și analizată de un program special.

Citeste si: Conjunctivita, nefericirea roșie a ochilor

Cele mai prețioase indicii pentru un specialist sunt petele de pe iris și culoarea acestora: de la alb spre galben, de la portocaliu la negru (cele mai întunecate pot indica o boală gravă). Pentru a pune diagnosticul, specialistul se servește de harta irisului: irisul e împărțit în 12 sectoare, fiecare sector corespunzând anumitor organe ale corpului.

➤ Petele întunecate în formă de clini pe marginile irisului (pe partea inferioară a inelului subțire care îl leagă de albul ochiului) indică afecțiuni ale coloanei vertebrale.

➤ Dacă marginile irisului sunt deschise la culoare (adică se deosebesc greu de albul ochiului) înseamnă că organismul este extenuat.

➤ Ochiul „bicolor“ (irisul apare în două culori diferi- te) poate fi indiciul unei stări prediabetice.

➤ Pe marginea superioară a irisului vedem deseori alte culori decât cea de bază. Acestea arată ce este anormal în modul de funcționare a țesuturilor și a organelor (dacă sunt hipo sau hiperactive, dacă există o inflamație acută sau cronică, dacă sunt prezente toxine).
Culorile pot fi: alb, galben, portocaliu, roșu sau negru, fiecare indicând sursa pro- blemei (ficat, pancreas, rinichi etc.)

➤ Petele de culoare brun închis, ce par că „plutesc“ pe marginea irisului, indică tulburări în activitatea pancreasului sau a ficatului.

➤ Petele galbene sau portocalii indică o problemă de metabolism.
Pentru diagnosticarea corectă, specialistul va cerceta ambii ochi, deoarece irisul drept corespunde părții drepte a organismului, iar cel stâng, părții stângi.

Articol exclusiv online
Text: Angela Cîlțan
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

ABC-ul bolilor de sezon

Next:

Lectii de respiratie. Respiratia corecta

You may also like

Post a new comment