Istorie, cultură, tradiție și zăpadă – Innsbruck

25 February of 2013

Credit foto: Arhiva personală

Credit foto: Arhiva personală

Capitală a regiunii Tirol din vestul Austriei, Inns­bruck este situat în valea râului Inn, fiind înconjurat de munți înalți. Astfel, este o destinație de vacanță potrivită în orice perioadă a anului, dar mai ales în lunile în care se poate schia (din noiembrie până în aprilie).
Schi și sporturi de iarnă
Practic, stațiunea pune la dispoziția ama­torilor de sporturi de iarnă nu mai puțin de 270 de km de pârtie pentru avan­sați și pentru începători, cu servicii dedicate, un trenuleț, adevărată operă de artă, ce poate fi luat chiar din oraș, tele­gondolă și teleschi care te duc în doar câteva minute în vârful muntelui. Nu în­tâm­­plător, pitorescul oraș a găz­duit de
3 ori Jocurile Olimpice de Iarnă (în 1964, 1976, iar în 2012 prima ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret), per­for­manță egalată doar de Londra.

Pe toate gusturile
Innsbruck este o îmbinare armonioa­să a contrastelor: oraș universitar, dar în același timp zonă turis­tică (8 milioane de turiști anual), oraș al tinerilor, dar și al familiilor, în care noul și vechiul se îmbină, istoria întâlnește modernitatea, arhitectura și cultura în general com­ple­tează în mod fericit natura, luxul stă foarte bine alături de rustic. Astfel, mereu ai ce face în Innsbruck.

Muzee vs. shopping
Te-ai săturat de schiat? Atunci ai la dispoziție nu mai puțin de 30 de muzee și de galerii de artă. În niciun caz să nu ra­tezi Palatul Imperial, unde a locuit împă­ratul Maximilian (1459-1519), palat redecorat apoi de împărăteasa Maria Theresia, Hofkirche, biserica unde Maximilian și-ar fi dorit să-și aibă mormântul, Das Tirol Panorama, muzeu dedicat eroului local Andreas Hofer, sau Muzeul Swarovski
aflat în apropiere. Dacă vrei pur și simplu să faci shopping, mergi pe Maria There­sien Strasse sau la Rathaus Galerien. După ce iei cina la unul din restaurantele mai vechi, tra­diționale (Ottoburg, de pildă) sau mai noi, localuri fusion chiar („Das Schindler“), poți merge la cazinou.

Extra Info
Cum ajungi: cu mașina, distanța de la București fiind de 1547 de km, sau cu avionul (localitatea are aeroport propriu).

Posibilități de cazare: există oferte pornind de la fermele și pensiunile din satele învecinate, de la camping și mergând până la hoteluri luxoase (de pildă „Grauer Bär“, chiar în centrul orașului, sau „Schwarz“, în apropiere). Deseori, ofertele de cazare includ și oferte avantajoase la permisele de schi (detalii pe www.austria.info).
Cătălina Oprea

Comments

comments

Previous:

Vulcanii noroioși

Next:

Timișoara, orașul cu porumbei

You may also like

Post a new comment