Prajituri cu fructe – trei retete delicioase irezistibile

31 October of 2015

Tort cu mango și cremă de brânză – un gust rafinat

Ingrediente (12 porții):

Aluat: 2 ouă 50 g zahăr 50 g făină 1 linguriță praf de copt 25 g migdale măcinate

Umplutură: 6 foițe de gelatină 3 fructe de mango coapte 1 portocală 50 ml suc de portocale 350 g cremă de brânză 100 g zahăr 150 ml frișcă

Preparare:

1. Încingeți cuptorul la 200ºC. Bateți ouăle și zahărul spumă. Încorporați făina, praful de copt și migdalele. Puneți amestecul rezultat într-o formă de sufleu (Ø 24 cm), coaceți-l cca. 15 minute, apoi lăsați-l să se răcească.

2. Înmuiați gelatina. Curățați 2 fructe de mango, îndepărtați-le sâmburii și tăiați fructele bucăți. Spălați portocala cu apă fierbinte, radeți-i coaja și pasați-o laolaltă cu bucățile de mango. Stoarceți gelatina și dizolvați-o în sucul de portocale, ușor încălzit. Adăugați-o, împreună cu zahărul și crema de brânză, în piureul de fructe. Încorporați frișca bătută și lăsați crema rezultată la rece până începe să se închege. Tăiați blatul orizontal, în jumătate. Închideți partea de jos într-un inel de tort. Întindeți jumătate din cremă, adăugați al doilea blat, apoi restul de cremă și lăsați tortul cca. 3 ore la rece. Curățați portocala și fructul de mango, apoi tăiați-le rondele. Ornați tortul cu ele.

Rulou cu piersici

Ingrediente (10 porții):

Blat: 5 ouă 1 vârf de cuțit de sare 120 g zahăr 125 g făină 1/2 linguriță praf de copt 1 pachețel zahăr vanilinat

Umplutură: 400 g piersici (cutie) 125 g physalis sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie 75 g zahăr pudră 500 ml frișcă 3 pachețele întăritor pentru frișcă

Preparare:

1. Încingeți cuptorul la 200ºC. Separați ouăle. Bateți albușurile și presărați sarea. Bateți gălbenușurile cu zahărul. Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-o împreună cu zahărul vanilinat în amestecul cu gălbenuș. Adăugați și spuma de albușuri. Întindeți uniform aluatul rezultat pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceți-l 8-10 minute. După aceea, răsturnați-l pe un șervet de bucătărie umed, îndepărtați-i hârtia pentru copt și rulați blatul cu ajutorul șervetului. Lăsați-l apoi să se răcească.

2. Scurgeți piersicile și îndepărtați coaja fructelor de physalis. Tăiați fructele mărunt și amestecați-le cu sucul și coaja de lămâie, apoi cu zahărul pudră. Bateți frișca bine, adăugați treptat întăritorul pentru frișcă și încorporați-o în amestecul de fructe.

3. Derulați blatul, întindeți fructele cu frișcă și lăsați o margine liberă. Rulați prăjitura și lăsați-o o oră la rece. Presărați-o cu zahăr pudră.

Tort cu lămâi verzi

Ingrediente (12 porții):

Blat: 125 g biscuiți cu portocale 75 g unt

Cremă: 7 foițe de gelatină 4 lămâi verzi 3 ouă 120 g zahăr 250 g piure de mango 250 ml frișcă 1 mango copt

Ornament: 150 ml frișcă 1 pachețel zahăr vanilinat 75 g nucă de cocos

Preparare:

1. Fărâmițați biscuiții. Topiți untul și amestecați-l cu biscuiții. Puneți amestecul rezultat într-o formă de sufleu (Ø 26 cm) și apăsați ușor. Lăsați-l cca. 30 de minute la rece.

2. Pentru cremă, înmuiați gelatina. Spălați lămâile cu apă fierbinte, curățați-le coaja și stoarceți-le. Separați ouăle. La bain-marie bateți gălbenușurile cu 60 g zahăr și sucul de lămâie. Stoarceți gelatina și dizolvați-o aici, amestecând continuu. Amestecați piureul de mango și coaja de lămâie. Încorporați-l în crema de ou și păstrați-o la rece. Bateți frișca. Curățați fructul de mango și tăiați-l cuburi. Încorporați-l în cremă, împreună cu frișca. Bateți albușurile și turnați zahărul în ploaie. Când crema începe să se închege, încorporați și acest amestec.

3. Închideți blatul într-un inel de tort, întindeți crema și lăsați prăjitura cca. 4 ore la rece. Îndepărtați inelul de tort. Bateți frișca cu zahărul vanilinat și întindeți-o pe tort, vălurit. Ornați tortul cu nucă de cocos răzuită.

Citeste si: Rulada cu crema de portocale

Comments

comments

Previous:

Tort spumos

Next:

Ciupercile de pădure. Sfaturi si reguli

You may also like

Post a new comment