Ispite delicate cu iaurt și brânză

05 January of 2010

Placinta cu iaurt / Foto: Hubert Burda MedienTort cu ananas și iaurt cu un blat foarte subțire, de biscuit

Ingrediente (12 porții):

Blat: 1 ou sare 40 g zahăr 40 g făină

Umplutură: 200 g smântână fermentată 500 g iaurt slab (grăsime 1,5%) 160 g zahăr 10 foițe de gelatină 200 ml frișcă 300 g bucăți de anans (doză)

Preparare:

 

1. Încingeți cuptorul la 180ºC. Separați oul. Bateți albușul spumă, împreună cu sarea. Bateți gălbenușul cu zahărul, apoi încorporați albușul spumă și făina. Tapetați cu hârtie pentru copt o formă de sufleu (Ø 26 cm), turnați 1/3 din amestecul pregătit mai înainte, apoi coaceți-l cca. 5 minute. Scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească. Din cantitatea rămasă, coaceți încă 2 astfel de blaturi.

2. Amestecați smântâna, iaurtul și zahărul. Înmuiați gelatina, dizolvați-o și încorporați-o în cremă. Bateți frișca, și, de asemenea, încorporați-o. Scurgeți bucățile de ananas, tăiați-le mărunt și încorporați-le în cremă.

3. Închideți un blat într-un inel de tort, întindeți jumătate din cantitatea de cremă, așezați al doilea blat, apoi restul cremei, iar la final, al treilea blat. Lăsați tortul 4 ore la rece și ornați-l după cum doriți.

Spor la treabă și poftă bună! 

Timp de preparare: 50 de minute.

cca. 220 kcal/porție

Tort ușor

Tort usor / Foto: Hubert Burda Medien

Ingrediente (12 porții): 150 g pișcoturi 125 g unt 20 g fulgi de cocos 8 foițe de gelatină 600 g cremă de brânză ușoară 300 g iaurt slab 3 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 1 mango copt 150 ml suc multivitamine 1 lingură amidon

Preparare:

 

1. Puneți pișcoturile într-o pungă și zdrobiți-le. Topiți untul într-o crăticioară, amestecați-l cu pesmetul de pișcoturi, apoi așezați amestecul rezultat într-o formă de tort (Ø 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt. Presărați-l cu nucă de cocos și răciți-l în frigider.

2. Înmuiați gelatina în apă rece cca. 5 minute. Puneți într-un castron crema de brânză, iaurtul și sucul de lămâie și bateți‑le cu mixerul. Încălziți zahărul în 150 ml apă, înmuiați gelatina, topiți-o acolo, apoi încorporați-o în cremă. Curățați fructul de mango, apoi tăiați-l cuburi. Încorporați 2/3 din mango în cremă, apoi întindeți‑o peste blat. Lăsați tortul cca. 3 ore la frigider.

3. Fierbeți restul bucăților de mango cu 50 ml suc multivitamine cca. 5 minute, apoi pasați-le. Amestecați amidonul cu restul de suc și încorporați-l în sucul cu mango. Întindeți sucul rezultat uniform peste tort și lăsați-l 30 de minute la frigider. Ornați tortul cu bucăți de fructe.

Spor la treabă! Poftă bună!

Timp de preparare: 40 de minute.

250 kcal/porție

Plăcintă cu iaurt

Tort cu ananas si iaurt / Foto: Hubert Burda Medien

Ingrediente (16 porții):

Aluat fraged: 150 g făină 150 g migdale măcinate 1 pachețel zahăr vanilinat 1 gălbenuș 1 praf de sare 150 g unt

Umplutură și topping: 100 ml frișcă 500 g iaurt slab sucul de la 1 portocală 2 linguri amidon 4 albușuri 100 g zahăr pudră 5 portocale 2 linguri fistic tocat

Preparare:

 

1. Frământați ingredientele pentru aluat împreună cu untul rece, tăiat cuburi. Formați o sferă din aluat, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l cca. 1 oră la frigider.

2. Încingeți cuptorul la 200ºC. Întindeți aluatul, apoi tapetați cu el o formă de sufleu (Ø 26 cm). Așezați o hârtie de copt peste el și câteva boabe de fasole sau mazăre și coaceți-l cca. 10 minute. Îndepărtați hârtia și boabele, apoi reduceți temperatura la 170ºC.

3. Bateți frișca bine. Amestecați iaurtul cu sucul de portocale, apoi încorporați frișca. Presărați amidonul și amestecați. Bateți albușul, apoi turnați zahărul pudră în ploaie. Adăugați spuma de ou în cremă. Întindeți amestecul cu iaurt peste aluat și coaceți-l cca. 35 de minute.

4. Curățați portocalele, despărțiți-le în felioare, apoi tăiați-le pe lat. Așezați felioarele de portocale peste plăcinta care a stat deja la rece și presărați-o la final cu fistic.

Poftă bună!

Timp de preparare: 60 de minute.

250 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Cele mai bune retete cu paste. rapid si gustos

Next:

Ierburi cu gust

You may also like

Post a new comment