A fi iubit stă la baza nevoilor umane. Vrem pe cineva care să ne iubească și să ne împlinească. Dacă așteptăm să vină dragostea dintr-o sursă exterioară, dacă ceva/cineva nu ne împlinește fanteziile, ne vom simți și mai rău decât înainte. Specialiștii spun că, pentru a putea fi iubit, trebuie să te iubești și să te respecți tot așa cum îi respecți pe ceilalți.
Stima și iubirea de sine sunt corelate. Dacă „suferi“ de stimă de sine scăzută e posibil ca rădăcinile să fie în iubirea de sine insuficientă. Cei care nu sunt obișnuiți să-și acorde dragoste nu își acordă nici atenție. Practic, se autosabotează.
Când nu te iubești, de fapt transmiți Universului mesajul că nu meriți dragoste, nu meriți să ți se întâmple lucruri pozitive. Învățând să te iubești, ai intenția să devii fericit și să ai o viață de care să te bucuri. Nu aștepta să fii iubit de cei din jur, nu ai cum să fii plăcut/iubit de toată lumea!
Cum să ai o viață împlinită?
Când iei decizia de a te iubi, spui de fapt că vrei să devii vie. Accepți că ești responsabilă pentru realizările pe care ți le dorești și vrei să strălucești pentru a trăi o viață plină de satisfacții. A te iubi este egal cu a te privi cu ochi prietenoși, a te trata bine, a învăța că ești cea mai importantă persoană pentru tine, în primul rând. Dacă tu nu te vezi cu ochi buni, cine să te vadă? Dacă nu ai primit iubire, nu ai fost învățată să te iubești, poți să începi de acum să te privești cu ochi iubitori.
Niciodată nu e prea târziu pentru o relație bună cu tine. Nu știi de unde să începi? De la lucruri simple. Iată câteva sugestii la îndemâna oricui, pentru a trăi o viață împlinită:
1. Îndrăgostește-te de tine. Gândește-te ce lucruri te fac să te simți tu însăți. Iubește-te pentru toate cele bune pe care le vezi la tine și acceptă imperfecțiunile de care toată lumea are parte. Nu înseamnă să nu schimbi nimic din ce nu-ți place, dar cu siguranță înseamnă să fii amabilă cu tine în ciuda defectelor.
2. Elimină autocritica. Dacă depistezi că vocea interioară te critică des – îți spune că faci greșeli, ești stupidă sau nu ești bună de nimic – pentru ce ai făcut/nu ai făcut, oprește-te! Pune capăt acestor mesaje negative către tine!
3. Fii amabilă și pozitivă. Când începi să gândești pozitiv despre tine, pur și simplu iubirea de sine crește. Fă-ți un obicei zilnic din a-ți spune lucruri frumoase, a-ți face complimente.
Oana Pescaru
Citeste si:
- 3 trucuri inteligente prin care poți avea un aer sănătos și curat la tine acasă
- Trucuri pentru a nu mai reţine apa în organism
- Cadouri speciale făcute de tine
Comments

Previous:
Mai ai energie? Cum faci să mai ai chef de viață după o zi de muncă…

Next:
De ce nu poți să fii fericită, dacă simți că asta trebuie să fie starea ta naturală?
You may also like
-
08 Nov
Malta, insula din mijlocul Mediteranei
CălătoriiMalta, insulă situată în mijlocul Mării Mediterane, care a aparţinut Cavalerilor Ioaniţi aproape 300 de ...
-
26 May
Despre cuvintele potrivite și consolare
LifestyleMă gândeam că învăţăm atât de multe lucruri trecând prin viaţă, fie la şcoală, la ...
-
18 Mar
Chihuahua, cel mai mic câine din lume cu cea mai mare personalitate
Casa și grădinaCel mai faimos câine printre vedetele autohtone, „cățelul de poșetă” sau, – potrivit meme-urilor de ...
-
12 Nov
Când mergem la psiholog?
LifestyleMergem la psiholog? Și dacă mergem, când mergem și de ce mergem? Și daca nu ...