Învață să consideri ochelarii de vedere o oportunitate, nu un dezavantaj

31 May of 2017

Ochelarii de vedere reprezintă o ocazie să descoperi o nouă latură a ta și sunt mai mult decât un accesoriu prescris de medic.

Medicul ți-a recomandat ochelari de vedere și ești puțin descurajată, te gândești că te vor incomoda sau că îți va fi greu să îi asortezi în fiecare zi la ce porți. Schimbă perspectiva! Uite câteva avantaje la care poate nu te-ai gândit până acum:

Îți redefinești stilul personal

Schimbările sunt binevenite, iar niște ochelari de vedere aleși inspirat te pot scoate în evidență. Diversitatea de rame care există acum pe piață îți permite să fii oricine vrei tu. Iar, dacă alegi două rame pe care să le porți alternativ, poți schimba scenariul în funcție de starea ta de moment. Și oamenii de știință s-au pronunțat: persoanele care poartă ochelari  sunt percepute ca fiind de încredere, mai inteligente, mai prietenoase și chiar mai șarmante.

Pentru efectul dorit, alege o ramă care se potrivește cu proporțiile feței tale și într-un stil în care ochii îți sunt mai mult puși în valoare. Am făcut un tur de căutări și ramele de ochelari de vedere care pot fi gasite pe site-uri ca Edel Optics ne-au părut o alegere inspirată, pentru că am găsit o mulțime de multe forme, culori și branduri celebre care au intrat direct pe lista noastră scurtă de dorințe.  

Îți protejezi ochii mai bine

Ești pe stradă și se stârnește vântul: părul îți este răvășit, iar praful ți se așază pe față și îți intră în ochi. E cât se poate de deranjant. Purtătorii de ochelari nu au astfel de probleme. Pe lângă aspectul funcțional, lentilele ochelarilor sunt și o barieră între ochi și mediu.

Și încă ceva: cât timp petreci zilnic cu ochii în ecran? Mult? Lumina albastră a dispozitivelor electronice ne afectează pe toți – așa ajungem să avem ochii uscați, iritați, obosiți și dureri de cap când folosim prea mult laptopul, tableta sau telefonul. Persoanele care poartă ochelari de vedere, pe de altă parte, pot avea un „scut” permanent: lentilele îmbunătățite cu filtru antireflex special pentru lumina violetă și albastră emisă de dispozitivele digitale. Imaginea pe care o percepi prin ochelarii cu filtru antireflex este mai odihnitoare, lumina artificială este mai atenuată. Astfel te vei simți mai puțin obosită la finalul unei zile pline. 

Economisești bani

Poate că te gândești să îți pui lentile de contact ca să eviți ochelarii. Sigur, e o opțiune, însă cântărește bine decizia. Purtatul lentilelor nu se potrivește oricui – numeroase persoane resimt disconfort la purtare ori găsesc dificilă punerea și scoaterea lor. Altele remarcă senzația de ochi uscați sau faptul că devine enervant să le înlocuiască regulat.

Pe lângă faptul că ochelarii de vedere sunt ușor de purtat de către oricine, sunt și mult mai avantajoși, financiar vorbind. Investești în una – două perechi de calitate și gata. Pe de altă parte, lentilele necesită înlocuire zilnică/lunară, soluție de curățare și întreținere, picături speciale – faci un calcul și tragi singură concluziiile.

Ieși din casă nemachiată

Ochelarii de vedere nu te împiedică să te machiezi, ba dimpotrivă. Dar știi acel moment când vrei să ieși din casă și crezi că „trebuie” să folosești măcar un eyeliner sau puțină mascara? Ei bine, în astfel de cazuri, ochelarii de vedere îți permit să economisești timp. Asta pentru că îți oferă instant un aspect „lucrat”, îngrijit și îți accentuează ochii.

Ochelarii de vedere nu trebuie priviți ca un dezavantaj, ei reprezintă acel element estetic pe care îl ai mereu la îndemână pentru a ieși din mulțime! Așadar, cum va arăta viitoarea ta pereche de ochelari?

 


Sursă foto: shutterstock.com

Comments

comments

Previous:

Puterea vindecătoare 
a gălbenelelor

Next:

Mananca inteligent ca sa te bronzezi frumos

You may also like

Post a new comment