Intrebarile indiscrete ale familie. Cum faci fata

16 December of 2015

Te învățăm să faci față întrebărilor jenante pe care ți le pune familia de Sărbători.

Așa-i că te cam sperie întrunirea de familie de anul acesta? Dacă ți-e cam groază de unchii care te întreabă de ce nu te-ai căsătorit sau de mătușa care-ți șoptește la ureche că soțul tău nu e chiar ce ar trebui să fie… ei bine, noi îți propunem să-ți schimbi atitudinea! În loc să te temi, ferește-te la timp!

1. Fii conștientă de faptul că răutățile care ți se aruncă au de-a face cu persoanele care le emit și nu cu tine! Cei care te critică te invidiază, de multe ori chiar pentru acel lucru pe care ți-l reproșează. O critică adresată ție este de multe ori o neîmplinire a lor personală.

2. Fii atentă la senzațiile tale corporale: dacă simți cum ăți crește nivelul de adrenalină și te enervezi, vizualizează cu ochii minții cum te îndepărtezi de persoana care le provoacă. Ignoră afirmațiile ei, zâmbește și abține-te să răspunzi. Zâmbește-i personaei respective și, dacă ești suficient de puternică psihic, ia-o în brațe și spune-i că o iubești prea tare pentru a-i răspunde cum merită. De regulă efectul este fantastic, iar persoana în cauza nu va mai spune nimic, iar victoria îți aparține!

3. Dă replica! Dacă vei spune: “Eu prefer așa!” sau “Pentru mine acestea sunt lucrurile care contează!” majoritatea interlocutorillor nu vor mai avea ce să pună sub semnul întrebării. În fond, sunt membri ai familiei, nu inchizitori. Dacă insistă totuși, atunci spune “Mulțumesc” și schimbă subiectul. Atitudinea ta degajată îi va dezarma pe insistenți.

4. Pregătește-ți retragerea! Nu are rost să rămâi într-un loc unde nu te simți bine! Fii sigură că cei care te iubesc vor înțelege și-ți vor acorda sprijinul lor!

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Motive temeinice sa faci un copil

Next:

„Manualul Mamicii ZEN”, o carte din care toate mamicile au ce invata

You may also like

Post a new comment