Interviul de angajare și prima impresie merg mână-n mână!

26 February of 2018

Când lucrezi la o firmă cu maxim 15 angajați, totul pare simplu. Colectiv mic, funcții împărțite precis. Tu ai bucățica ta de care trebuie să te ocupi. Nu ai o funcție cu putere de decizie așa că faci totul orientându-te după niște instrucțiuni bine conturate. Însă când visezi să ajungi la o companie de top, pe un post important, lucrurile se schimbă…mult. Responsabilitatea este foarte mare, mai ales când ai o echipă de oameni în subordine.

E clar că un astfel de job i se potrivește unei persoane foarte ordonate și disciplinate.

Ultima calitate menționată pot spune că o am, însă prima… nici în gând nu aș putea s-o rostesc. Ordonată este cumva sinonim cu haotică? Dacă da, pot spune că posed niște calități demne de un job serios. Iar dacă nu, mai bine rămân la acea firmă mică despre care vă povesteam la început.

Dar nu, eu îmi doresc mai mult. Pentru că a venit momentul să fac o schimbare în viața mea, am început prin a-mi depune CV-ul la diverse companii. Și, a început să sune telefonul. Mi-am permis chiar să selectez firmele/companiile care m-au chemat la un interviu. Așa că, în următoarele două zile îmi stabilisem două interviuri. Ambele în aceeași zi, dar la o diferență de 2 ore.

Primul gând, după stabilirea datei și orei de interviu, a fost: „Cu ce mă îmbrac?” Mi-am deschis șifonierul și, surpriză, nimic office, nimic classic, nimic serios! Vă spuneam la început cât de dezordonată și împrăstiată sunt. Că sunt așa arată și garderoba mea. O serie de haine strident colorate, multe rupturi și lălîi. Cum să merg așa îmbrăcată la un interviu mai ales că prima impresie contează? Cu ce să-l impresionez pe angajator? Cu șuvițele mele verzi? Sau cu cei doi cercei de pe față, unul în nas și celălalt în barbă… Sau cu tenișii mei siclam? Fustele? Toate sunt hippie. Plus că trebuia să țin cont de niște reguli nescrise care trebuie respectate atunci când mergi la un interviu de angajare.

  • Să nu exagerez cu parfumul
  • Să nu mă îmbrac extravagant
  • Fără machiaj strident
  • Să am o tinută cât mai îngrijită. Eventual business casual
  • Fără tatuaje la vedere…de preferat 🙂
  • Fără culori stridente

E clar că mă aflam într-o situație în care o soluție rapidă era tot ce aveam nevoie. Adică, o ținută din cap până-n picioare numai bună de afișat la un interviu. Dar problema mea cea mai mare era bugetul. Eu știam foarte bine ce trebuie să-mi cumpăr și, mai ales, de unde. Dar cu ce bani? În portofel nu erau decât 70 de lei.  Da, era clar că trebuie să fac rost de niște bani…și repede.

De unde să mă împrumut?

Ideea de-a cere bani de la părinți nu-mi surâdea deloc. Prieteni? Hm, nu știu dacă era cea mai bună soluție. Sincer, mă feresc să mă întrebe lumea pentru ce am nevoie de bani. Așa că am început să caut pe internet de unde pot obține un credit rapid. De fapt, eu aveam nevoie de un împrumut până la salariu. La o primă căutare mi-au apărut mai multe variante de credit online. Asa că am început să aprofundez căutările pentru a mă lămuri mai bine ce presupune acest lucru. Trebuia să mă lămuresc asupra a două aspecte. Cât de rapid este un „credit rapid” și ce presupune să obții un credit online. În speranța că voi obține răspunsul la ambele întrebări, m-am apucat să citesc. 2 ore! Da, asta înseamnă un credit rapid. Unul care presupune că poți împrumuta între 100 și 2000 de lei pe o perioadă de maxim 35 de zile. Adică eu aleg suma pe care vreau s-o împrumt și, mai ales, perioada pe care iau creditul. Ăsta da credit flexibil. Și, culmea, dacă stabilesc data de rambursare peste 10 zile, dar am bani să-l dau în 5 zile, se poate! Fără probleme! Ba chiar plătesc mai puțin. Rambursarea anticipată nu înseamnă comisioane în plus, ci mai puțini bani la scadență. Mi se pare foarte convenabil și corect. Și acum hai să vă spun ce inseamnă credit online. Acest credit este solicitat din fața unui calculator, tabletă sau telefon mobil.

Condiția principală este să ai internet. Ceea ce înseamnă că pot face acest lucru de oriunde. De-acasă, de la serviciu sau dintr-o excursie. Actele care îți sunt cerute, la fel, se trimit în format electronic. Fie scanate pe email-ul companiei, fie prin fax. Până și contractul pe care îl semnezi, cu compania, pentru acordarea împrumutului, este tot online. Adică, semnătura electronică.

Super idee! Chiar nu aveam timp de umblat și stat la cozi. Iar de adunatul actelor nici nu încăpea discuție. Plus că nu ai nevoie, pentru acest credit nici de giranți, nici de garanții. Asta cu lipsa giranților mi se pare că e dovadă de discreție. Da, acest credit rapid este discret. Dacă tot faci un împrumut de la o instituție financiară și nu de la rude sau prieteni, înseamnă că nu vrei să știe cineva că tu te confrunți cu o problemă financiară. Nimeni nu știe câți bani ai cheltuit sau câți vrei să cheltui. Ori dacă ti se cer giranți, automat, minim, o persoană află nevoile tale financiare.

În ce privește garanția… Suma nefiind atât de mare, adică maxim 2000 de lei, nu cred că e cazul de garanții. Deci, încă un avantaj al acestui credit online. Plus că este transparent. Știi de la început cât ai de plătit. Tu ești anunțat cât este dobânda zilnică. După ce completezi cererea online și scrii ce sumă vrei să împrumuți și pe ce perioadă, ți se face un calcul și ți se spune cât trebuie să plătești la data scadentă. Fără alte comisioane ascunse. Dacă ești, însă, la primul credit, lucrurile sunt mult mai simple. Ai dobânda 0%! Adică dai înapoi fix cât ai luat. Că tot vorbeam de dobândă… Aceasta  este fixă. Adică 1.2% pe zi. Deci, din ce informații am găsit, despre acest credit rapid până acum, rezultă că este unul cu foarte multe avantaje. Despre condiții nu pot decât să vă spun că sunt foarte puține. Trei la număr. Să am 20 de ani. Să am un venit stabil lunar de 700 de lei și să-mi intre pe card. Normal, fiind un credit online, banii îți sunt virați direct în cont. Nu trebuie să mergi la vreun sediu și să stai pe la cozi interminabile la ghișee. Și a treia condiție era să fiu cetățean român.

Le întruneam cu succes pe toate 3.

Am citit informațiile, am studiat bine ofertele și am hotărât să iau un Credit Până la Salariu foarte avantajos pentru mine. Puteam să iau orice sumă între 100 -2000 de lei pe care trebuia s-o rambursez în maxim 35 de zile. Ce m-a uimit foarte mult, a fost faptul că am obținut acest credit rapid în aceeași zi în care am completat cererea online. Da, este un împrumut online 100%. Nu m-am mișcat din fața calculatorului iar banii mi-au intrat pe card în 2 ore!

Ce-aș mai putea spune despre acest credit rapid? Este unul destinat persoanelor cu nevoi urgente. Ai primit o amendă în trafic, ți s-a stricat centrala sau mașina, trebuie urgent să-ți faci niște investigații medicale care nu suportă amânare, programări sau fonduri de CAS, să-ți schimbi cauciucurile de iarnă… Nevoile urgente pot fi multe. Ușor de definit dar greu de enumerat. Sau, pur și simplu ai rămas fără bani și vrei să-ți plătești chiria. Proprietarul nu este unul întelegător așa că trebuie să-i dai banii până diseară. Ce faci? Soliciți un credit rapid, îl ai în 2 ore și ai plătit chiria fără să intri în conflict cu proprietarul. Sau, ai primit o invitație la nuntă și nu ai de unde să faci rost de bani pentru „dar” sau doar nu ai cu ce să te îmbraci. Soluția? Un credit online. Completezi repede cererea online, lucru care nu-ți ia mai mult de 10 minute. În 2 ore ai banii pe card și ai scăpat de griji.

De ce e mai bine să împrumuți așa decât de la rude sau prieteni? Din două motive. Unul: dacă nu vrei să te știe cineva că ai problem financiare, faci un credit online. Acolo nimeni nu te întreabă ce faci cu banii sau ce-ai făcut de-ai rămas fără ei. Și, al doilea motiv, nu strici relațiile de prietenie sau de rubedenie cu nimeni dintre cei dragi ție.  Nu-ți creezi obligații față de nimeni. Și-n plus, pot apărea situații în care nu poți da împrumutul la data promisă. Apar reproșuri, supărări și alte animozități.

Ce-am facut eu cu acest credit rapid online? Mi-am cumpărat o ținută prezentabilă cu care mă puteam duce la interviu și să fac o impresie bună.

Rezultatul? Cu un CV, două testări și o ținută impecabilă, am obținut job-ul la care am visat. Și culmea, da, coordonez un întreg department cu simț de răspundere. Eu, cea dezordonată, împrăștiată acum nu mă mai recunosc. Pentru că oamenii se pot schimba în bine atunci când sunt motivați dar, mai ales, atunci când își doresc acest lucru!

Comments

comments

Previous:

Despre entuziasm si forta lui

Next:

Strategii 
antidepresive

You may also like

Post a new comment